Categories: Politicieni

Mare loser la Bucuresti, Robu e in pericol sa piarda si sefia PNL Timis

Aripa anti-Robu din PNL Timiș s-a întărit considerabil după congresul PNL din week-end, iar în zilele următoare va da asaltul final asupra fotoliului de președinte al filialei. În această tabără este și noul vicepreședinte al PNL, Ben-Oni Ardelean, a cărui alegere a fost boicotată de Nicolae Robu și delegații din Timiș.

Mai repede decât era de așteptat, se va declanșa atacul la adresa președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu. Acesta a pierdut pe linie funcțiile la care aspirat la Congresul PNL desfășurat în ultimul week-end. Spre deosebire de alți șefi de organizații care și-au anunțat sprijinul spre unul sau altul dintre candidați, Robu a mers pe mâna perdantului Cristian Bușoi, forțându-i și pe ceilalți delegați din Timiș să facă același lucru. „Trebuie să batem fierul acum cât este cald. În aceste zile vom face o adresă noului Birou Permanent Național, în care vom prezenta toate încălcările statutare”, ne-a declarat o sursă din partid. Contestatarii lui Robu, în principal primarii din județ, sunt convinși că zilele acestuia în fruntea organizației sunt numărate. Potrivit statutului partidului, BPN poate să demită actuala conducere a PNL Timiș, inclusiv „pe fax”.

Există două variante vehiculate: demiterea doar a președintelui și numirea unui interimar, respectiv demiterea întregului BPJ și organizarea de alegeri în scurt timp. Evident, pentru demitere trebuie găsite unele motive, contestatarii anunțând că au destule. Printre acestea ar fi menținerea premeditată a unei stări tensionate în organizație, dar și faptul că a interzis primarilor să participe la Consiliul Național desfășurat duminică. De asemenea, o altă abatere statutară ar fi faptul că la același consiliu a cerut verificarea votului, care este secret. Mai exact, ar fi impus să se facă poze cu buletin lângă, imaginea fiind arătată ulterior unuia din trioul Cătălin Iapă – Alin Popoviciu – Ionuț Nasleu.

Trebuie spus că toți adversarii lui Robu au votat la congres cu învingătorul Ludovic Orban. Mai mult, în gruparea anti-Robu pare să fi intrat deja și noul vicepreședinte Ben-Oni Ardelean. Mai ales că la alegeri – lucru știut de Ardelean – Robu le-a cerut delegaților din Timiș să nu-l voteze. Împotriva actualei conduceri a PNL Timiș este și vicepreședintele regional, Gheorghe Falcă, la consiliul de duminică acesta având un dur schimb de replici cu Popoviciu. Mai trebuie amintit că Robu a fost criticat și noii prim-vicepreședinți, Mircea Hava și Ilie Bolojan, care i-au reproșat modul haotic în care conduce filiala. Adversarii lui Robu susțin că acesta nu mai are garantată nici măcar candidatura la Primăria Timișoara la viitoarele alegeri. „Depinde cum se comportă în continuare. Va avea mai mult timp să-și exercite atribuțiile de primar și să vedem ce va face acolo. Există posibilitatea să nu mai fie candidatul PNL la primărie, dacă o ține tot într-un scandal”, ne-a declarat o sursă din tabăra adversarilor primarului.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago