Categories: Primăria Timişoara

Oficial, de saptamana viitoare: Adio, trotinete si role in centrul Timisoarei!

Dacă bicicliștii au deja interdicție în centrul Timișoarei, de același tratament vor avea parte, de săptămâna viitoare, și cei care se dau cu trotinetele și rolele. Asta, dacă vor fi de acord consilierii locali, în proximul plen. Nici măcar copiii mici nu vor avea voie cu trotinetele!

„Vom interzice marțea viitoare în CL și folosirea rolelor, a monociclurilor și trotinetelor, a tuturor aceste obiecte de mobilitate, pe străzile din centrul istorice dedicate promenadei. Unde este zonă pietonală va fi zonă pietonală. Au fost nenumărate cazuri în care era pe cale să se producă nenorociri, chiar mai grave decât cele pe care le-ar fi putut produce un biciclist de către un iresponsabil care merge cu rolele cu o viteză nebună”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu. El anunțase încă de acum trei săptămâni că intenționează să interzică aceste mijloace de deplasare. Robu susține că se caută o soluție și pentru malurile Begăi, unde există, de altfel, piste speciale pentru biciclete. „Vom găsi o soluție și pe malul Begăi, se plimbă foarte multă lume. Vin oameni cu copii mici, nu este normal să nu se poată plimba în liniște, să nu poată schimba o vorbă, relaxați, se vine și acolo cu tot felul de lucruri și nu bicicliștii sunt cei care produc cele mai mari pericole pe malul Begăi. O să văd ce amenajări se pot face de pistă alternativă, ca să poată și ei, iubitorii de role, de skate, de monociclu, să poată să își satisfacă plăcerea. Nu vom interzice nimic pe malul Begăi, dar căutăm o soluție alternativă (…) Ideea este ca înspre parc, la bază, să facem o astfel de alee”, mai spune edilul.

Conform lui Robu, nici măcar cei mai mici dintre timișoreni nu se vor putea da cu trotinetele. „Un copil cu un mijloc de transport poate lovi un alt copil (…) Niciun oraș nu cred că are atâtea piste, atâtea alei, unde se pot plimba iubitorii de trotinete”, susține primarul. Amenzile vor fi mai mici decât în cazul bicicliștilor, fiind cuprinse între 100 și 500 de lei, după cum a mai spus Robu. „În cazul minorilor, plătesc părinții”, a conchis acesta. Mai trebuie spus că, în urmă cu trei săptămâni, de ziua lui, Nicolae Robu a primit cadou, din partea consilierilor social-democrați, o… trotinetă!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

27 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago