Procurori DIICOT și polițiști din București au făcut marți dimineață mai multe percheziții în capitală și în județele Ilfov și Timiș. Oamenii legii au în vizor o rețea care se „îndeletnicea” cu tâlhăria, santajul, furtul calificat și diverse înșelăciuni.
Conform news.ro, șeful rețelei era Paul Iova, cunoscut drept Ion Petrișor, impresar al mai multor maneliști și organizator al concursului „Miss Piranda”. Petrișor, interlop din sectorul 3 al Capitalei, a fost cercetat în mai multe dosare penale, pentru contrabandă cu țigări și trafic de droguri. El are și o condamnare de 7 ani de închisoare, pentru constituire de grup infracțional organizat și contrabandă. Conform DIICOT, rețeaua de șantajiști a început să-și desfășoare activitatea în mai 2016 și pe parcursul anului trecut s-a tot extins. „Liderul grupării a început planificarea comiterii unor noi infracțiuni (contrabandă, contrabandă asimilată și trafic de migranți), punând la cale trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Bulgaria și Romania a mai multor persoane, precum și procurarea și comercializarea de țigări provenite din contrabandă. Membrii grupării au recurs inclusiv la sustragerea acestor mărfuri de la cei care le dețineau ilegal, unele fapte fiind comise inclusiv prin acte de violență fizică (…) Pe acest nou palier, liderul grupului a recrutat mai multi cetățeni români și străini, de origine bulgară, ucraineană și sârbă”, susțin procurorii DIICOT.
Rețeaua funcționa pe principiul subordonării ierarhice, decizia comiterii unei infracțiuni apartinand de fiecare dată liderului grupului, care stabilea și cine participă, și ce rol are fiecare participant. „La indicațiile liderului, membrii grupării organizau veritabile acțiuni de cunoastere a victimelor, pe care le urmăreau vreme îndelungată, inclusiv prin montarea, pe autoturismele acestora, a unor echipamente de localizare, pentru a le cunoaște obiceiurile, familia și locurile frecventate. Informațiile astfel obținute erau utilizate fie pentru șantajarea victimelor (nevoite să satisfacă pretențiile financiare ale membrilor grupării, pentru nu suferi anumite consecințe păgubitoare), fie pentru cunoașterea exactă a momentului în care urma sa fie comisă infracțiunea”, mai spun procurorii DIICOT. Au urma să fie duse la audieri 19 persoane.
„Avem 1.230 de primari!”. Este argumentul vândut drept imbatabil de Rareş Bogdan şi compania pentru…
Grupul IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mixed-use de regenerare urbană din România, a…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…
Ultimul sondaj CIRA realizat la comanda EVZ arată că în finala alegerilor prezidențiale au șanse…
În vederea așternerii mixturii asfaltice în intersecția str. Constantin Brâncoveanu cu str. Ciprian Porumbescu, din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.11.2024, unde se vor executa reparaţii…