Categories: Social

Perchezitii la o retea de manelisti santajisti, in Bucuresti si Timisoara

Procurori DIICOT și polițiști din București au făcut marți dimineață mai multe percheziții în capitală și în județele Ilfov și Timiș. Oamenii legii au în vizor o rețea care se „îndeletnicea” cu tâlhăria, santajul, furtul calificat și diverse înșelăciuni.

Conform news.ro, șeful rețelei era Paul Iova, cunoscut drept Ion Petrișor, impresar al mai multor maneliști și organizator al concursului „Miss Piranda”. Petrișor, interlop din sectorul 3 al Capitalei, a fost cercetat în mai multe dosare penale, pentru contrabandă cu țigări și trafic de droguri. El are și o condamnare de 7 ani de închisoare, pentru constituire de grup infracțional organizat și contrabandă. Conform DIICOT, rețeaua de șantajiști a început să-și desfășoare activitatea în mai 2016 și pe parcursul anului trecut s-a tot extins. „Liderul grupării a început planificarea comiterii unor noi infracțiuni (contrabandă, contrabandă asimilată și trafic de migranți), punând la cale trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Bulgaria și Romania a mai multor persoane, precum și procurarea și comercializarea de țigări provenite din contrabandă. Membrii grupării au recurs inclusiv la sustragerea acestor mărfuri de la cei care le dețineau ilegal, unele fapte fiind comise inclusiv prin acte de violență fizică (…) Pe acest nou palier, liderul grupului a recrutat mai multi cetățeni români și străini, de origine bulgară, ucraineană și sârbă”, susțin procurorii DIICOT.

Rețeaua funcționa pe principiul subordonării ierarhice, decizia comiterii unei infracțiuni apartinand de fiecare dată liderului grupului, care stabilea și cine participă, și ce rol are fiecare participant. „La indicațiile liderului, membrii grupării organizau veritabile acțiuni de cunoastere a victimelor, pe care le urmăreau vreme îndelungată, inclusiv prin montarea, pe autoturismele acestora, a unor echipamente de localizare, pentru a le cunoaște obiceiurile, familia și locurile frecventate. Informațiile astfel obținute erau utilizate fie pentru șantajarea victimelor (nevoite să satisfacă pretențiile financiare ale membrilor grupării, pentru nu suferi anumite consecințe păgubitoare), fie pentru cunoașterea exactă a momentului în care urma sa fie comisă infracțiunea”, mai spun procurorii DIICOT. Au urma să fie duse la audieri 19 persoane.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Deşteptarea. Statuie specială realizată la UPT, pentru a comemora Revoluţia din 89

O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…

13 ore ago

Memoria Revoluției de la Timișoara va fi onorată printr-un spectacol multimedia

Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…

14 ore ago

Asociația Poli și Happy Tails Timișoara organizează sâmbătă un Târg de Crăciun caritabil

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…

14 ore ago

Leii din Banat au rămas în Bucureşti şi vor să oprească Rapidul din Cupă

După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de…

15 ore ago

Întreruperea furnizării apei în Jimbolia

În orașul Jimbolia, s-au desfășurat în ultimii ani lucrări de extindere a rețelelor de apă…

15 ore ago