Terenurile de casa pentru tineri s-au oprit la ANI. Robu mai face o incercare

Primarul Nicolae Robu mai încearcă o dată la ANI, după care va oficializa împărțirea terenurilor de case către tineri. În mai, Robu declara că a cerut inspectorilor de integritate să-i spună dacă se poate vorbi de incompatibilitate, în condițiile în care pe listă se regăsesc apropiați de-ai săi și angajați din PMT.

Distribuirea terenurilor de casă pentru tineri în baza Legii 15/2003 stă pe loc de trei luni. La sfârșitul lunii martie, când au fost anunțați norocoșii care vor primi cele 128 de „plațuri”, pe listă se regăseau Sanda Greblă, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu și angajată acum a unei alte direcții, consilierul personal Cătălin Iapă, consilierul local Grigore Grigoroiu sau fiul consilierului local Ilare Bordeașu. Între timp, pentru a nu se trezi că este în incompatibilitate, Grigoroiu a renunțat la teren. Hotărârea de CL care să bată în cuie lista încă n-a fost supus votului plenului. „Am transmis o adresă către ANI prin care am cerut să se exprime vizavi de aceste situații în care unii acuză că ar fi vorba de incompatibilitate. ANI ne va da un răspuns și, de îndată ce primim acest răspuns, vom delibera. Nu am vrut să risc, să creez probleme nimănui. După părerea mea, niciuna dintre persoanele implicate nu a fost de rea-credință, dar suntem pe această legislație ambiguă, interpretabilă, și atunci am considerat că este mai bine să acționez preventiv și să încerc să-i protejez”, spunea, în urmă cu o lună, primarul Nicolae Robu.

Pe CD Loga n-a ajuns încă niciun răspuns de la ANI, așa că Robu va face o nouă solicitare. „O să le mai scriu o dată. Dacă nici de această dată nu răspund, consider că este în regulă. Următorul pas va fi hotărârea de consiliu loca”, spune acum primarul. El nu a putut preciza când va ajunge aceasta în plen. Primăria Timișoara a pus la dispoziția tinerilor sub 35 de ani 128 de parcele pentru case, a câte 300 metri pătrați, situate în zona Ovidiu Balea. În noiembrie 2016, consilierii locali au votat regulamentul și criteriile pe baza cărora urma să fie făcută selecția tinerilor. Dosarele au putut fi depuse până pe 15 ianuarie, când au fost contorizate 254 de noi solicitări. Ce a ieșit în urma verificării acestor dosare puteți vedea aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

31 de minute ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

46 de minute ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

O oră ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

2 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

17 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

21 de ore ago