Poli Timișoara a reușit o rară perfomanță, salvându-se de la retrogradare, deși a început campionatul cu o penalizare de 14 puncte. Meritul pentru această reușită nu-i revine nici antrenorului Ionuț Popa, nici jucătorilor, nici președintelui Sorin Drăgoi și nici măcar lui Radu Birlică, omul de pe marketing, dar care se ocupă de transferuri.
În sfârșit, s-a aflat cine poartă meritul principal pentru parcursul foarte bun al echipei timișorene din acest campionat. Este vorba de primarul Nicolae Robu, care în acest campionat s-a implicat mai mult decât în trecut, astfel ajungându-se la această perfomanță. Cel puțin acest lucru îl susține edilul într-o postare pe Facebook. Robu a vrut să lămurească astfel problema unor transferuri care nu s-au mai perfectat, deoarece s-ar fi opus el.
Pentru că în presa locală și națională apar tot felul de scrieri despre ce se întâmplă la Poli, în care sunt nominalizat, vreau să fie clare câteva lucruri în privința implicării mele: 1. Eu am avut inițiativa creării acestei echipe, în 2012, apoi tot eu m-am îngrijit ca ea să fie ținută în viață până în prezent și, desigur, mă voi îngriji și în continuare. 2. Pe parcurs, de-atunci și până în 2016, am fost mereu alături de echipă, dar nu m-am implicat decât în aducerea către ea a fondurilor – vorbesc despre fondurile private – cu care a funcționat lăsând, în rest, totul pe seama specialiștilor angajați. Nu cred că cineva este mulțumit de «performanțele» echipei din acest răstimp
Nicolae Robu, despre cum s-a implicat la club până în 2016, perioadă în care au lipsit rezultatele
Numai că după aceea a pus piciorul în prag, arătând cu degetul și spre foștii conducători ai clubului. „Pentru 2016/2017 și 2017/2018 am decis să mă implic, în plus, în monitorizarea transferurilor și a angajărilor de cheltuieli. Niciodată nu am spus și n-o să spun niciunui antrenor cine să joace și cine nu sau alte lucruri de genul! Și, la acest club, nimeni n-are dreptul să-i spună! În privința transferurilor, nu mă pronunț asupra unui nume sau altul, eu doar impun niște condiții, și anume: să nu fie aduși jucători spre sfârșit de carieră; să nu fie aduși jucători care nu au jucat în ultima jumătate de an în cel puțin 70% din meciuri și cel puțin 70% din totalul minutelor de joc cumulate; atunci când e vorba de atacanți, să fie aduși doar jucători care dau goluri, pur și simplu, asta însemnând că au dat în ediția de campionat 2016/2017, cel puțin atâtea goluri câte au dat Drăghici, respectiv Pedro; să nu fie aduși jucători care au suferit accidentări grave; să nu fie aduși jucători cu pretenții financiare nejustificate, respectiv nesustenabile. Aceste condiții le-am pus și acum un an, la începutul ediției 2016-2017. Și… cred că n-a ieșit rău, nu?! Până una-alta, suntem în Liga I, în timp ce la sfârșitul ediției 2015 -2016 eram retrogradați, cu 14 puncte penalizare! Și totul ni s-a tras, atunci, de la modul în care au acționat Președintele, Directorul sportiv și antrenorul vremii, nemonitorizați!”, a arătat Robu cum a salvat personal echipa.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…