650.000 de euro, de la Primaria Timisoara pentru pompieri. Atat costa scara speciala

Primăria Timișoara cumpără și ea o autospecială pentru lucru la mare înălțime, destinată ISU Banat. Asta au aprobat, printre altele, consilierii locali, la rectificarea bugetară adoptată în plenul de marți. Municipalitatea a încasat, în prima jumătate a anului, mai mult decât estima.

Consilierii locali au aprobat, în plenul din 4 iulie, o rectificare bugetară cuprinzătoare. Asta, pentru că primăria a încasat, pe de o parte, mai mulți bani decât se estimase și, pe de altă parte, a făcut unele economii la capitolul achiziții. Banii vor merge către reparații străzi și trotuare, spații verzi, lucrări la școli, subvenții la transportul public, dar și salarii în primărie sau instituții din subordine. „Această rectificare pozitivă a bugetului local se bazează pe execuția bugetară de la sfârșitul lunii iunie și estimarea surselor de venit pentru următoarele luni. De asemenea, o sumă de aproximativ 16 milioane de lei se transferă de la Secțiunea de dezvoltare, la cea de funcționare. Suplimentări importante se vor regăsi la capitolele de reparații străzi și trotuare – 10 milioane de lei, întreținere spații verzi – 4 milioane de lei, lucrări aferente patrimoniului școlar – 4 milioane de lei, subvenții transport public – 15 milioane de lei, cheltuieli de personal, la nivelul primăriei, al Teatrului German și al Teatrului Maghiar”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Aleșii locali au aprobat, de asemenea, cumpărarea unei autospeciale de intervenție la mari înălțimi, pentru ISU Banat, precum și o cofinanțare pentru cumpărarea unui aparat de brahiterapie pentru Secția de radioterapie a Spitalului Municipal. Autospeciala pentru ISU Banat costă aproximativ 650.000 de euro și poate interveni până la o înălțime de 42 de metri. Pompierii au primit, de la CJ Timiș, o altă autospecială care se „întinde” până la 70 de metri și a costat 1,2 milioane de euro. Întregul proiect poate fi consultat aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a început să amenajeze deja celebra stradă Cezar

Strada Cezar, care leagă Bulevardul Loga de Parcul Copiilor, a intrat astăzi în amenajare, după…

19 minute ago

Biroul Electoral de Circuscripție Timișoara îl dă jos de pe un panou publicitar pe Nicolae Ciucă

În urma unei sesizări depuse de Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor,Biroul Electoral de Circumscripție nr.…

2 ore ago

Primăria a amenajat al treilea spațiu de tip drop off, la grădinița 32

Primăria Timișoara a amenajat o nouă zonă specială de unde părinții își pot lăsa și…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a intrat în clasamentul RUR 2024

Universitatea de Vest a fost clasificată pe primul loc în Timișoara și a șasea din…

2 ore ago

Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de…

4 ore ago

Toate firmele contractate de Primăria Timișoara pentru întreținerea spațiilor verzi au ieșit pe teren la tăiat iarbă/FOTO

Primăria Timișoara lucrează intens în această perioadă la tăiat iarba în spații publice. Instituția are…

5 ore ago