Categories: Primăria Timişoara

In santier ferit de ochii lumii, Parcul Central ar putea fi gata inainte de termen

Pe șantierul din Parcul Central se lucrează de zor. Asta susține viceprimarul Dan Diaconu, care crede că sunt șanse ca totul să fie gata mai repede decât cele 12 luni din contract. Până acum a fost consolidat monumentul și au fost puse borduri, fiind încheiate și lucrările de canalizație subterană.

Oficial se lucrează foarte bine în Parcul Central, unde șantierul a fost deschis cu aproximativ o lună și jumătate în urmă. „În mare parte, lucrările de canalizație subterană au fost realizate, toate lucrările de decapare, consolidarea monumentului, dar și trasarea și așezarea bordurilor pentru o bună parte din alei. În zona dinspre Bulevardul Republicii am avut bucuria de a descoperi vestigii din Epoca Bronzului, am primit asigurări că, totuși, cercetarea arheologică nu va afecta mersul șantierului. Conceptul de modernizare propune armonizarea stilului peisagistic al fondului general al amenajării existente cu accente în stil geometric clasic, la care se vor adăuga elemente noi cum sunt foişorul de muzică, gradene verzi, labirint verde. Dacă ritmul se păstrează, avem sanse importante de a finaliza acest șantier înainte de termen”, susține viceprimarul Dan Diaconu.

Printre obiectivele noi care apar în parc am avut în vedere realizarea unui foișor de muzică destinat evenimentelor culturale, în special a concertelor orchestrale în aer liber, o structură de piatră și lemn cu acoperiș verde patinat, armonizată stilului de amenajare (…) Se vor crea două gradene verzi în lateralele scărilor dinspre Podul Traian, iar între cele două scări se va crea o gradenă tip amfiteatru cu trei niveluri de ședere.

Modernizarea Parcului Scudier (Central) a fost adjudecată la licitație de asocierea Lovrintim SRL – Rogera Prest Com, la un preț de 7,78 milioane de lei, ceva mai mult de jumătate față de suma estimată. Vor fi reabilitate aleile și platformele, jardinierele, coloanele de intrare în parc, zona șahiștilor, vor fi refăcute treptele de acces, va fi construit un sistem de irigare și vor apărea arbori noi, plante perene, trandafiri, gard viu, gazon și mobilier. În noiembrie 2013, primăria a vrut să știe dacă timișorenii vor parc vienez sau grădină englezească. Majoritatea a spus că preferă grădinile Palatului Schönbrunn ca sursă de inspirație. Durata estimată de execuție este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Avarie majoră la Aquatim. Se lucrează intens pentru reluarea furnizării apei/Update. Avaria a fost izolată

Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara intră în Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects cu domeniul Psihologie

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…

6 ore ago

Timișoara are primul viceprimar votat, Ruben Lațcău

Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…

7 ore ago

Raoul Trifan despre Mircea Geoană: “Poți scoate omul din PSD, dar nu poți scoate PSD-ul din om”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…

9 ore ago

Liderii PSD Ciolacu, Grindeanu și Simonis au mințit. Au fost la Nisa cu avionul plătit de Nordis

G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…

9 ore ago

Discuții cu președintele FRF. Conducerea CJT și cea a UPT caută soluții pentru finanțarea echipei de fotbal

Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…

9 ore ago