Categories: Primăria Timişoara

Incepe santierul in Parcul Alpinet. Lovrintim, la inca o licitatie castigata la Primaria Timisoara

Încă un parc intră în șantier în scurt timp. Reabilitarea Alpinetului a fost adjudecată, la licitație prezentându-se un singur ofertant. Deja abonată la mai multe lucrări ale primărie, Lovrintim SRL va face și această lucrare, pentru aproape 270.000 de euro.

La licitația pentru refacerea Parcului Alpinet a fost depusă o singură ofertă. Valoarea estimată pentru această lucrare era de 1,5 milioane de lei. Banii vin de la bugetul local, după ce, în 2015, primăria a încercat să obțină finanțare europeană, dar proiectul propus a fost retras ulterior. Lucrarea a fost atribuită către SC Lovrintim SRL, care a oferit un preț de 1,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Șantierul va începe în următoarea perioadă și va dura șase luni, astfel că e foarte posibil ca iarna să ne prindă cu zona în lucrări. Proiectul întocmit de primărie prevedea plantarea a 111 arbori, arbuşti şi plante perene, montarea a 34 de bănci şi 32 de coşuri de gunoi, dar și amplasarea a 56 de dale decorative… solare.

Stilul de ansamblu al parcului este cel peisager. Elementele care fac excepţie de la acest stil sunt: aleea-faleză de pe malul Begăi, cu regularitatea anumitor porţiuni ale arborilor plantaţi. Trama de alei, prelucrarea denivelărilor cu trepte şi ziduri de sprijin, varietatea vegetaţiei, micile colţişoare romantice, terasele de belvedere se încadrează în stilul liber, peisager. Pe ansamblu, se apreciază că structurarea parcului a fost gândită într-o viziune peisageră, ea aparţinând arhitectului Iojica şi a fost realizată cu ocazia expoziţiei floricole din anul 1967.

Ultima reamenajare a Parcului Alpinet datează din 2003, când au fost tăiați plopii piramidali de pe faleză, fiind plantate în loc magnolii. Lovrintim SRL este la a doua lucrare mare câștigată în acest an la licitațiile organizate de Primăria Timișoara. În asocierea cu Rogera SRL, ea și-a adjudecat și reabilitarea Parcului Central, la un preț de 7,78 milioane de lei. Aceeași societate a refăcut și Parcul Pădurice, în Calea Girocului. Primarul Nicolae Robu nu a putut preciza dacă accesul în zonă va fi complet interzis pe durata lucrărilor și nici dacă urmează să se facă tăieri de arbori.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

11 minute ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

12 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

13 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

14 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

17 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

18 ore ago