Categories: Primăria Timişoara

Mai bine fara, decat cu sume derizorii: Fundatia Timisoara 89 refuza banii de la primarie

În condițiile în care Casa de Cultură anunță al doilea apel de proiecte culturale care pot primi finanțare de la bugetul local, apare și prima renunțare! În semn de protest față de suma derizorie alocată, Fundația Timișoara ’89 a anunțat că refuză banii de la primărie, chiar dacă asta înseamnă și renunțarea la proiect.

Pe 20 iunie, Primăria Timișoara anunța proiectele care vor primi finanțare de la bugetul local pe „agenda culturală”, pentru care era disponibilă suma de 2,8 milioane de lei. Erau considerate eligibile 48 de propuneri, din cele 114 depuse. Primele trei proiecte, în ordinea sumei alocate, sunt Festivalul Internațional de Arte Performative Timișoara III – 203.000 lei, Festivalul Internațional de Film Timishort – 171.000 de lei și Festivalul Internațional de Literatură „La vest de est, la est de vest” – 128.800 de lei. În această perioadă, Casa de Cultură a lansat al doilea apel de proiecte, care pot fi depuse pentru finanțare în perioada 1-7 august, fiind disponibilă suma de 900.000 lei.

Exact în acest context, apare și prima renunțare, cauzată, susțin cei care au deci s-o pună în practică, de felul superficial în care a fost tratată solicitarea lor. Petru Ilieșu, președintele Fundației Timișoara ’89, a notificat oficial Casa de Cultură că nu va accepta banii care i-au fost alocați. „Nu vom semna contractul-cadru de finanțare nerambursabilă pentru activități de cultură, respectiv vom refuza să realizăm proiectul cărții-album «Farmecul discret al nostalgiei», în condițiile unei susțineri financiare într-un procent mai mic de jumătate din costul proiectului. Această sumă nu poate acoperi nici măcar costurile de tipărire, cu toate că autorii și colaboratorii (designeri, fotografi, editori) au renunțat la onorarii și au înțeles să realizeze acest proiect în mod cu totul voluntar”, a scris Ilieșu, în adresa trimisă Casei de Cultură. Fundația Timișoara ’89 avea alocată suma de 8.790,6 lei, din cea solicitată de 12.558 lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago