Bilanţul traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara în primele şase luni ale anului 2017 arată o creştere spectaculoasă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Toate companiile, cu o singură excepție, au înregistrat creșteri, iar profitul AIT este de patru ori mai mare!
Conform datelor oficiale ale AIT, au fost 764.103 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 63% mai mult decât în 2016! O creştere însemnată de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2017, respectiv 8.454, faţă de 6.053 în primele şase luni ale anului 2016. Compania aeriană Wizz Air a înregistrat o rată de creştere de 4%, iar compania aeriană Lufthansa, una de 3%. Compania aeriană Tarom a înregistrat o scădere de 23% a numărului de pasageri, în primul rând din cauza renunţării la zborul cu sosire la Timişoara la ora 22.30 şi decolare a doua zi dimineaţa, la ora 6.20. În prima jumătate a anului în curs, un număr considerabil de pasageri, 275.757, au ales să beneficieze de zborurile curselor operate de compania aeriană Ryanair, atât pe ruta internă cu destinaţie – Bucureşti Otopeni, cât şi pe cele internaţionale. Tot în aceeaşi perioadă, 27.621 pasageri au fost îmbarcaţi/debarcaţi pe cursele operate de compania aeriană Blue Air, spre destinaţii interne – Iaşi, Cluj şi Constanţa.
La finalul lunii mai s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării: Antalya – Turcia; insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos; Palma de Mallorca – Spania; litoralul românesc – Constanţa. Turiştii pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona, pentru Costa Brava, şi spre Valencia, pentru Costa Blanca. Spre celelalte destinaţii cu zbor direct din Timişoara există pe piaţa de turism oferte atractive de tip city-break. Destinaţiile preferate de pasageri au rămas Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo.
În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, estimăm (la finalizarea raportării semestriale) o creştere a cifrei de afaceri cu 48% şi o creşterea a profitului brut de aproximativ patru ori. „Evoluţia numărului de pasageri se datorează şi creşterii numărului de destinaţii, creşterii frecvenţelor zborurilor operate spre anumite destinaţii, dar mai ales noilor companii aeriene care ne-au devenit parteneri începând din 2016 şi care, datorită tarifelor rezonabile, fac mai accesibilă călătoria cu avionul. Pe de altă parte, apreciem că gradul de atractivitate a regiunii Banat, extinsă şi la alte judeţe vecine, stimulează şi creşterea traficului aerian. Estimăm ca până la finalul anului, numărul de pasageri ce vor ateriza şi decola pe aeroportul din Timişoara să atingă cifra de 1,6 milioane”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu. Din octombrie 2017 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv.
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…