Categories: Primăria Timişoara

Robu, in razboi cu Curtea de Conturi: Li se pare ca au muschii atat de mari incat pot sa faca tot ce vor

Primarul Nicolae Robu acuză din nou de abuzuri Curtea de Conturi. Instituția are în derulare, în această perioadă, un control în PMT, iar unul dintre auditori a solicitat lucrările candidaților la un concurs de angajare pentru un post de medic școlar. Acesta este „cu cântec” și, spune edilul, a fost declanșat și o anchetă internă.

Nicolae Robu respectă Curtea de Conturi, ca instituție, însă susține că unii angajați sunt incompetenți și fac abuzuri. „Am tot respectul pentru această instituție în sine. Majoritatea celor cu care am intrat în contact am tot respectul, îi consider buni profesioniști și oameni de calitate morală. Din păcate, această instituție a fost lăsată să degenereze, folosesc cuvinte dure și îmi permit să folosesc pentru că eu sunt curat în tot ce fac și nu mi-e frică de nimeni și de nimic, sunt cinstit, sunt curat, nu urmăresc decât binele public și atunci am curaj să spun ceea ce ar trebui să spună de fapt cam toți cei care ocupa funcții ca a mea sau similare pentru că gândesc ca și mine, dar nu spune nimeni nimic pentru că toata lumea e timorată. E vorba de Curtea de Conturi”, și-a început edilul tirada.

Curtea de Conturi are în derulare un nou control la PMT, iar unul dintre auditori, susține Robu, a încercat să-l intimideze. „I-am spus că o să ies public. A îndrăznit să-mi spună «Nu v-aș recomanda». Să-i fie rușine. Crede că mă intimidează? E un control în derulare. Speța este una care admit că e discutabilă, dar aparatul de specialitate își asumă cu insistență răspunderea că lucrurile sunt făcute așa cum trebuie”, a mai declarat primarul. Povestea este legată de un concurs de angajare pentru un medic școlar, desfășurat în primăvara lui 2016. „E vorba despre un medic la adresa căruia sunt reclamații că nu ar fi îndeplinit condițiile să ocupe acea funcție. Povestea e veche, cred că și poliția a cercetat acest caz. De îndată ce a apărut acel subiect, a fost la mine în audiență soțul unei doamne care e deranjată că nu mai e singură pe acolo și a apărut acest medic în urma unui concurs și când am aflat că e o problemă am încercat s-o clarific. Nu pot să dau dispoziții Serviciului Resurse Umane să considere că o angajare este cum vreau eu să fie, corectă sau incorectă. I-am atras atenția doamnei care conduce Departamentul de resurse umane să îmi dea o asumare în scris din partea dumneaei că lucrurile au fost verificate, că nu s-a strecurat nicio greșeală. Mi-a spus că din start totul a fost denaturat, că acest medic are dreptul de liberă practică și îndeplinește condițiile legale pentru ceea ce face. Asta spune aparatul de specialitate, iar eu nu sunt acolo dictator să impun discreționar cum să se întâmple un lucru sau altul (…) Să vină procuratura, nu e nicio problemă, să facă anchete”, a spus Robu.

Pe edilul șef l-a deranjat faptul că inspectorul de la CC a solicitat lucrările de concurs ale celor care au participat la concursul respectiv, ceea ce nu ar intra în atribuțiile instituției de control. „Le-am spus că n-o să le răspund pozitiv la așa ceva, ci dimpotrivă, voi răspunde clar cu acuze de natură abuzivă (…) Înseamnă că lor li se pare că au mușchii așa de mari încât fac tot ce vor și nu poate să vină nimeni să le spună «vedeți că ați întrecut limitele prerogativelor» (…) „Curtea de Conturi auditează lucrările de concurs? (…) Să primească lucrările olografe? Ce să facă cu ele? Să spună dacă e corect conținutul lucrării? Nu e treaba lor. Ce o fi în spate nu am de unde sa stiu. În răspunsul pe care l-am dat le-am scris că nu sunt organ de anchetă, sunt o instituție de audit financiar”, a explicat Nicolae Robu. Primarul a mai spus că este în derulare o anchetă internă pe această speță.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago