Categories: Primăria Timişoara

Robu nu poate verifica de unde a avut Rodica Aurelian bani de Tenerife: Nu pot sa-i cer explicatii

Oricine crede că declarația de avere a Rodicăi Aurelian are „bube” poate sesiza instituțiile de control ale statului. Primarul Nicolae Robu spune că nu-și poate verifica subordonații. Aurelian și-a cumpărat în 2017 un apartament în Tenerife, din bani care nu se regăsesc în documentul publicat pe site-ul PMT.

Potrivit ultimei declarații de avere, semnate în luna luna iunie, șeful Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, și-a cumpărat, în calitate de unic proprietar, un apartament într-una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță, Tenerife. Aurelian nu specifică prețul cu care a achiziționat locuința și nici nu a trecut în declarația de avere alte venituri în afară de salariul său, de 86.780 lei, drepturi de autor de 5.300 lei, și pensia soțului, de 44.000 lei. Există însă un credit de 88.200 euro, scadent în 2022. Față de declarația din 2016, au dispărut un apartament în Timișoara și un BMW, însă Rodica Aurelian nu a specificat exact ce s-a întâmplat cu ele. O altă modificare este creditul de 79.000 de euro, care era scadent în 2017.

Primarul Nicolae Robu spune că nu are nicio posibilitate de a verifica declarația subalternei sale. „Nu intră în atribuțiile mele (să verific corectitudinea declarațiilor de avere – n.r.), sunt alte instituții specializate ale statului care au menirea să vegheze la concordanța între avere și venituri. Nu cunosc sursele de venit ale doamnei Aurelian, în afară de cele din declarația de avere, unde trebuie să apară toate. Nu am de unde să știu dacă a mai avut și alte venituri, dacă a avut o moștenire… totul trebuie trecut în declarația de avere. Acestea sunt declarații pe proprie răspundere (…) Nu pot să pun pe cineva să-mi dea explicații, să-mi spună de unde a avut banii. Eu ce pot face, ca primar, fac tot ce trebuie pentru ca în instituția pe care o conduc să nu existe însușiri de foloase necuvenite”, a declarat edilul. Întrebat dacă se gândește să sesizeze ANI în acest caz, Robu a spus că „poate face asta orice cetățean asta”. Liberalul spune că el va sesiza alte instituții ale statului doar în cazul în care primește „informații credibile” despre, să zicem, o eventuală luare de mită. „Dacă îmi arată cineva o înregistrare, o poză.. nu sunt anchetator, nu am imaginație pe filiera asta… dacă simt că informația este credibilă, voi sesiza organele specializate”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

41 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

O oră ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

15 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

15 ore ago