Oricine crede că declarația de avere a Rodicăi Aurelian are „bube” poate sesiza instituțiile de control ale statului. Primarul Nicolae Robu spune că nu-și poate verifica subordonații. Aurelian și-a cumpărat în 2017 un apartament în Tenerife, din bani care nu se regăsesc în documentul publicat pe site-ul PMT.
Potrivit ultimei declarații de avere, semnate în luna luna iunie, șeful Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, și-a cumpărat, în calitate de unic proprietar, un apartament într-una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță, Tenerife. Aurelian nu specifică prețul cu care a achiziționat locuința și nici nu a trecut în declarația de avere alte venituri în afară de salariul său, de 86.780 lei, drepturi de autor de 5.300 lei, și pensia soțului, de 44.000 lei. Există însă un credit de 88.200 euro, scadent în 2022. Față de declarația din 2016, au dispărut un apartament în Timișoara și un BMW, însă Rodica Aurelian nu a specificat exact ce s-a întâmplat cu ele. O altă modificare este creditul de 79.000 de euro, care era scadent în 2017.
Primarul Nicolae Robu spune că nu are nicio posibilitate de a verifica declarația subalternei sale. „Nu intră în atribuțiile mele (să verific corectitudinea declarațiilor de avere – n.r.), sunt alte instituții specializate ale statului care au menirea să vegheze la concordanța între avere și venituri. Nu cunosc sursele de venit ale doamnei Aurelian, în afară de cele din declarația de avere, unde trebuie să apară toate. Nu am de unde să știu dacă a mai avut și alte venituri, dacă a avut o moștenire… totul trebuie trecut în declarația de avere. Acestea sunt declarații pe proprie răspundere (…) Nu pot să pun pe cineva să-mi dea explicații, să-mi spună de unde a avut banii. Eu ce pot face, ca primar, fac tot ce trebuie pentru ca în instituția pe care o conduc să nu existe însușiri de foloase necuvenite”, a declarat edilul. Întrebat dacă se gândește să sesizeze ANI în acest caz, Robu a spus că „poate face asta orice cetățean asta”. Liberalul spune că el va sesiza alte instituții ale statului doar în cazul în care primește „informații credibile” despre, să zicem, o eventuală luare de mită. „Dacă îmi arată cineva o înregistrare, o poză.. nu sunt anchetator, nu am imaginație pe filiera asta… dacă simt că informația este credibilă, voi sesiza organele specializate”, a conchis Nicolae Robu.
Comentarii prin facebook