La Popa Sapca vor fi sase benzi mai inguste, in loc de patru. Robu: Conteaza foarte mult

Strada Popa Șapcă va avea, pe o anumită porțiune, șase benzi ceva mai înguste, în loc de patru mai largi, cum prevedea proiectul inițial. S-a luat această decizie, susține primarul Nicolae Robu, pentru ca traficul să nu mai fie blocat de șoferii care vor să vireze la stânga sau la dreapta.

Primarul Nicolae Robu anunța, zilele trecute, o „surpriză” pentru șoferii timișoreni care așteaptă încheierea lucrărilor din zona Popa Șapcă. „Pasajul va avea lățimea de 6 benzi carosabile (da, ați citit bine: 6!), la care se adaugă două tuneluri de câte 3 m lățime fiecare, dedicate pietonilor și bicicliștilor! (…) Cele 6 benzi carosabile vor funcționa 4 spre înainte – 2 într-un sens, 2 în celălalt – , una pentru încadrare pentru viraj stânga, a șasea pentru încadrare pentru viraj dreapta, ultimele două pe sensul dinspre Punctele Cardinale spre Iulius Mall”, scria edilul pe Facebook.

Robu explică acum cum s-a ajuns la această soluție: cele patru benzi inițiale au fost doar puțin îngustate. „Nu e vorba despre nerespectarea proiectului. S-a făcut, într-adevăr, o modificare, s-a mers și pe îngustare. Cred că fiecare bandă a fost îngustată cu 10 sau 20 de centimetri. Nu s-a lăsat așa de mult la margine, nu știu detalii. Contează foarte mult cele șase benzi. Dacă vrea un șofer să facă stânga, blochează toată coloana pentru asta. Dacă îi faci o bandă de încadrare, care va fi destul de lungă, este până pe la Tribunalul Militar, pe acolo, nu blochează traficul. Cred că intră zece mașini, nu știu exact câte. Este bandă de încadrare și pentru stânga, și pentru dreapta, și atunci cine merge în față are patru benzi libere”, a precizat acesta.

Robu susține că urmează și alte vești bune pentru șoferi. De exemplu, lărgirea, cel mai probabil anul viitor, a străzii Demetriade, care va ajunge și ea să aibă câte două benzi pe sens. Până una-alta, conform primarului Timișoarei, șantierul de la Popa Șapcă ar trebui încheiat undeva la jumătatea lunii noiembrie. Lucrarea costă 28,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, și este executată de asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC Tableros Y Puentes SA – SC Petrucco SA. La finele șantierului, strada Popa Șapcă și Bd. Antenei vor avea câte patru benzi și vor fi create trotuare și piste de biciclete. Va fi amenajată, de asemenea, intersecția str. Aristide Demetriade – Popa Șapcă și Bd. Antenei. (sursa foto: www.ratt.ro/forum

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago