Categories: Unde mergem

La Sag se pune de Cata Festival. Hai de joi pana sambata pe malul Timisului

Etno, în mai multe variante: rock, psihedelic, pop, și chiar manele, dar unele rock! La Șag începe, joi seară, un experiment mai altfel, și anume Câta Festival. În „meniu” sunt Baba Zula, Subcarpați, Survolaj, Pero Defformero, Rodion GA sau formația Azur.

Câta Festival se desfășoară în perioada 24-26 august, iar concertele încep la ora 19. În prima zi vor urca pe scenă trupa Domino, din Sibiu, timişorenii de la Survolaj şi turcii de la Baba Zula, care fac o oprire la Șag, ca parte a turneului lor mondial. A doua zi vor fi sârbii de la Pero Defformero, Impex şi Subcarpaţi, iar în ultima zi îi veți putea vedea/asculta pe Rodion G.A., bulgarii de la Kottarshky&The Rain Dogs, iar în final, pe Nelu Vlad şi formaţia Azur. În fiecare seară, după concerte, distracția va continua, dar nu cu DJ-i, ci la foc de tabără, cu Artan şi Suedezu’ de la Partizan, Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte, Berti Barbera şi Nicu Patoi.

Cum o să fie la Câta Festival? O să vedem, dar ideea de la care a plecat acest festival, pus la cale de Radu Hambaraș și Ovidiu Mihăiță, de la Auăleu, își are rădăcinile într-o tradiție care s-a cam stins. Cândva, timișorenii mergeau la Șag și pentru că plaja era un loc numai bun de cântat, pe seară, la chitară, la foc de tabără. „Cei care vin la Câta Festival trebuie să se aștepte la o mini-vacanță. Asta trebuie să fie percepția… oamenii trebuie să vină la petreceri, la kirwei, cum se mergea la Șag «pe noapte», ca pe vremuri. Asta vrem noi să reînviem. O locație aproape de Timișoara, foarte frumoasă, în care poți să petreci câteva zile, câteva nopți, să te duci, să te întorci”, explică Radu Hambaraș. Festivalul a fost făcut în mare viteză, cu o finanțare de 85.000 de lei de la CJ Timiș. Primăria Șag asigură curățenia, paza și amenajează locurile de parcare. Biletul pentru o seară costă 35 de lei, iar abonamentul pe trei zile, 75 de lei. Vor intra gratis cei care vin cu bicicletele, dar și posesorii de buletin de Șag.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago