Categories: Primăria Timişoara

Primul pas spre… aprinderea luminii in Parcul Botanic. Costa aproape 2.000 de euro

Primăria Timișoara caută firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public în Parcul Botanic. Dacă totul merge bine, până la finele anului ar trebui să fie atribuit și contractul de execuție, astfel că, în 2018, pe aleile din Botanic s-ar putea aprinde, în sfârșit, lumina.

Nu au fost bani pentru o reabilitare integrală a Parcului Botanic, dar în primăvara lui 2016 s-a decis că e cazul să se facă unele lucrări de întreținere. Au fost refăcute, în jumătate de an, aleile care totalizează cinci kilometri. Dacă ziua o plimbare prin Botanic poate fi o experiență agreabilă – asta deși zona a devenit, în ultima perioadă, preferată de migranții ilegali care încearcă să se ascundă de polițiști – noaptea nu e recomandabil să vă aventurați pe acolo, chiar dacă nu mai riscați să vă rupeți picioarele. În parc nu există iluminat public. „Vom rezolva această problemă folosind stâlpi cu corpuri de iluminat și celule fotovoltaice. Practic, vom mobila parcul cu articole de genul acesta care figurează ca mobilier stradal și nu e nevoie să ai un proiect, o lucrare de intervenție pentru iluminat”, declara, în septembrie 2016, primarul Nicolae Robu.

La aproape un an de la acel moment, primăria a scos la licitație „servicii proiectare (SF) aferente obiectivului de investiții «Extindere iluminat public în Parcul Botanic»”. Suma pe care este dispusă s-o plătească municipalitatea este de 8.939 lei, cu tot cu TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 4 octombrie, urmând ca ele să fie evaluate până pe 30 octombrie. Investiția va fi făcută, pe bani de la bugetul local, anul viitor. „Documentele de licitație pentru întocmirea studiului de fezabilitate au fost publicate pe SEAP. Va urma o singură licitație de proiectare și execuție, pentru a scurta timpul necesar implementării. Estimăm că studiul va fi finalizat în luna octombrie. Am dori ca, până la sfârșitul anului, contractul de execuție să fie atribuit”, a declarat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

10 ore ago