Categories: Unde mergem

Reflektor urca in premiera Pro Musica pe scena unui club. Concert de deschidere, transmis live pe internet

44 de ani de istorie muzicală, povestiți într-o singură seară, în cel mai nou – și mai altfel – club din Timișoara. Reflektor Venue pleacă la drum curajos, cu un concert de primă clasă: legenda Pro Musica urcă pentru prima dată pe scenă într-un club! Evenimentul va fi transmis live pe internet.

Într-o lume ciudată, în care orice nouă afacere se deschide tot mai greu, după multă întoarcere pe toate fețele, la Timișoara pleacă la drum o poveste foarte curajoasă: un club situat într-o zonă mai puțin frecventabilă – și frecventată – de artiști. Reflektor Venue se deschide vineri seară, pe 11 august, în Calea Șagului, cu un concert care este deja sold-out: Pro Musica, pentru prima dată într-un club. „Va fi un loc extraordinar pentru artiştii timişoreni, pentru iubitorii de muzică din Timişoara şi nu numai. Este o investiţie absolut necesară și pentru noi este o onoare să cântăm în deschidere. Pot spune că Pro Musica se află în faţa primului concert într-un club în Timişoara. Nu putem la socoteală cluburile în care am cântat pe vremea comunismului”, a declarat Ilie Stepan, liderul Pro Musica. Reflektor se află sub „aripa” lui Emil Biebel, care spune că n-a inventat el nimic, dar vrea să ofere Timișoarei un loc în care, dacă publicul o cere, să se întâmple zilnic ceva.

Noul Reflektor are sistem de sonorizare de ultimă generație, setat de un specialist venit tocmai din Finlanda, astfel încât muzica să se audă perfect, indiferent în care parte a clubului stai. „Aștept comentariile de după primul concert, inclusiv pe cele care vor spune că «am stat acolo sau acolo și s-a auzit rău». Vă promit că vor fi foarte puține”, spune Emil Biebel. La Reflektor vor fi nu doar concerte, ci și alte evenimente: lansări de carte, teatru sau stand up comedy. Clubul deschis exact în spatele benzinăriei Mol de pe Bd. Rebreanu va fi, de fapt, un centru cultural mai altfel, în care concertele să nu fie doar evenimente de weekend, așa cum, nu tocmai bine, s-au obișnuit timișorenii. Reflektor Venue are, în acest moment, 200 de locuri, respectă toate normele ISU și este ignifugat complet. Se lucrează încă la ultimele detalii, dar până vineri seară totul va fi pus la locul lui, astfel încât Pro Musica să poată urca pe scenă într-un décor ca la carte. Concertul – în formula cu totul specială Ilie Stepan – chitară acustică / chitară electrică / vocal, Dixi Krauser – chitară bass / vocal, Doru Apreotesei – pian / claviaturi, Grigore-Bujor Hariga – chitară electrică, Horea Silvio Crișovan – chitară electrică / chitară acustică / vocal, Bogdan Bogy Nagy – voce / harmonică, Lică Dolga – tobe / percuție, Doru Eugen Iosif – voce / blockflotte, George Găină von Vișegrad – backing vocal, Dana Borteanu & Veronica Luță – backing vocal – este sold out, dar el va putea fi văzut live aici, vineri, 11 august, de la ora 21.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

29 de minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

41 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

O oră ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago