Categories: Cultura

Se cauta artisti rezidenti la Bienala Art Encounters

Fundația Art Encounters a deschis competiția pentru ultimul său program de rezidențe artistice din 2017, care va coincide cu perioada de desfășurare a bienalei Art Encounters. Cel care va fi desemnat câștigător va putea afla, chiar de la sursă, ce îți trebuie ca să ajungi la Tate Modern Londra sau Centre Pompidou.

Prin programul de rezidențe artistice, Fundația Art Encounters vrea să stimuleze creativitatea, să încurajeze explorarea practicilor artistice, să faciliteze schimburile culturale și să stabilească un dialog viu între comunități și actori culturali din diferite domenii. „Artistul rezident selecționat va intra în contact cu artiști români și străini consacrați, curatori, critici de artă și reprezentanți ai unor importante instituții de artă contemporană din lume, precum Tate Modern Londra și Centre Pompidou din Paris, jurnaliști de cultură și colecționari”, explică Cristina Olteanu, coordonatorul Art Encounters. Programul se va suprapune Bienalei Art Encounters, cel mai amplu eveniment dedicat artei contemporane organizat în România. Acesta are loc, la Timișoara și Arad, în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie, sub tema centrală „Viața – mod de întrebuințare”. În peste 10 spații din cele două orașe vor fi expuse lucrări semnate de mai mult de 150 de artiști din țară și străinătate.

Primele două rezidențe le-au avut ca protagoniste pe Raluca Croitoru și Liliana Basarab. Artiștii interesați se pot înscrie prin e-mail până în 31 august. Ei trebuie să trimită un CV, o scrisoare de intenție de maximum 2 pagini care să specifice perioada pe care artistul intenționează să o petreacă în rezidență și proiectul pe care îl are în vedere, însoțite de portofoliul artistului. Mai multe detalii se găsesc pe website-ul Fundației Art Encounters. Fundația Art Encounters este o instituție culturală independentă, înființată în 2015 cu scopul de a susține arta contemporană din România.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

46 de minute ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

59 de minute ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago