DNA a început urmărirea penală pe numele vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu într-un dosar privinnd trecerea lacului Belina la Tel Drum. Un alt nume important în dosar este cel al ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Direcția Nțâaională Anticorupție a transmis un comunicat de presă prin care anunță începerea urmăririi penale pe numele a cinci persoane, printre care și vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Apropiata lui Liviu Dragnea este acuzată pentru „săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”. Alături de Shhaideh mai sunt urmărite penal patru persoane în acest dosar: Ionela Stoian, director în cadrul Ministerului Dezvoltării, Mariana Sanda Gheorghiu, angajată a Biroului de Cadastru Alexandria; Rodica Gușă, angajată la același Birou; Alexandrina Diaconu, registrator-șef în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman. “În același dosar, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Plumb Rovana, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, în legătură cu săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministerial”, se arată în comunicatul DNA.
Așa cum s-a speculat în ultima perioadă, procurorii investighează modul în care lacul Belina a ajuns din proprietatea statului în cea a firmei Tel Drum, societate legată de numele lui Liviu Drganea. „Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: În anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”, se mai arată în comunicatul DNA.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…