Cu lupte desprinse parcă din cărțile de istorie și muzică de la curțile de demult, de pe străduțele Timișoarei a început, vineri seară, Cetatea Vitejilor. Este un eveniment organizat de Muzeul Național al Banatului, în Bastionul Theresia, și până duminică sunteți așteptați să vă bucurați de surprizele pregătite.
Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul CJ Timiș, pune la cale, până pe 3 septembrie, evenimentul denumit „Cetatea vitejilor”. Bastionul Theresia se umple, din nou, de viață, iar artiștii care fac parte din grupurile de reconstituire istorică TM Archery, Peregrinii, Losonczy Istvan Baranta și Lupus Dacus au pregătit spectacole interactive, ateliere și concerte în atmosfera vremurilor de demult. Totul a început vineri seară, când s-a plecat în paradă, cu muzică, pe străzile din Cetate. Spectacolele continuă sâmbătă și duminică, după programul de mai jos.
Sâmbătă, 2 septembrie
ora 12 – Ateliere de duel scenic și folosire a armelor istorice, cu actorii trupei Peregrinii
ora 13 – Instalarea Taberei Lupus Dacus
ora 14 – Atelier – Cum să înțelegem mai bine muzica medievală (susținut de muzicienii grupului de muzică istorică Lupus Dacus)
orele 15-17 – Oaspeți în Tabăra Nomazilor – interacțiune cu războinicii stepei, viața acum 1.000 de ani – iurta mare a trupei Losonczy Istvan Baranta
ora 18 – Muzica și arta războiului – Exerciții de antrenament cu arme medievale ale actorilor de la Peregrinii pe muzică istorică live cu Lupus Dacus
ora 19 – Spectacolul Războinicilor Pustei – un show oferit de Losonczy Istvan Baranta și Asociația Sfântul Ladislau, care va prezenta lupte cu bicele păstorești, fokoșul, săbiile, folosirea arcurilor tradiționale.
ora 20 – Concertul Menestrelilor Războinici – Peregrinii și Lupus Dacus (muzică autentică, instrumente inedite, dansuri istorice, teatru medieval, demonstrații de dans cu săbii de luptă și săbii de foc).
Duminică, 3 septembrie
orele 10-12 – Dimineața în Tabăra Nomazilor – Ateliere cu artiștii grupului de reconstituire istorică și păstrare a tradițiilor Losonczy Istvan Baranta și cu invitații lor din Ungaria, asociația Sfântul Ladislau. Iurta nomazilor, amplasată în curtea bastionului va găzdui războinicii stepei, arme și instrumente muzicale, dar și o bucătărie în care se va găti deliciosul bogracs.
orele 14-16 – Lecții interactive de istorie – cum s-au educat pentru viață luptătorii stepei – o prezentare interactivă de jocuri tradiționale pentru copii, îndeminare cu bice păstorești, învățare scriere pe răboj, exerciții de concentrare, coordonare, reflex.
ora 16 – Amurgul menestrelilor – concert de încheiere cu Peregrinii și invitații lor
ora 17 – Adunarea taberelor, salve de tun
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…