Categories: Alte sporturi

Dezamagire sub Arcul de Triumf. Saracens pierde cu CSM

Chiar dacă CSM Bucureşti a început campionatul cu un egal cât o înfrângere, acasă cu Iaşiul, era clar că în meciul cu campionii de la Timişoara Saracens ambiţiile sunt altele. Toţi se mobilizează exemplar în faţa celei mai puternice echipe, dar nu toţi o reuşesc să o şi bată. A făcut-o însă CSM Bucureşti, poate neaşteptat, dar şi sezonul trecut în tur şi în Cupa Regelui.

Timişoara s-a dus într-adevăr fără 12 jucători la Bucureşti, indisponibili, dar chiar şi aşa evoluţia echipei trebuia să fie alta. Până la pauză a fost echilibru, dar cu Timişoara în avantaj (13-9, eseu Rădoi, transformate Rose, acsta adugând şi două penalităţi, respectiv trei lovituri de pedeapsă reuşite de Calafeteanu). În partea secundă însă, campionii au părut fără suflu, nu au fost mobili pe teren şi au suferit crâncen în grămadă şi chiar la tuşe. În plus s-au făcut şi greşeli copilăreşti care până la urmă au înclinat decisiv balanţa. CSM s-a impus surprinzător cu 28-16, pentru învingători mai punctând Vaovasa – eseu, Calafeteanu transformare şi o penalitate, Baron două lovituri de pedeapsă şi un drop, în timp ce Rose, parcă singurul timişorean care a dat totul astăzi pe teren, a mai pus trei puncte, dintr-o penalitate.

Eşec cu gust amar ai campionilor, care arată că echipa, chiar dacă este una foarte bună, mai are mult de lucru. La finele săptămânii viitoare, pe Dan Păltinişanu vine liderul Steaua, iar o victorie a bănăţenilor este mai mult decât obligatorie.

Timişoara: Taupaki, Rădoi, Doge, Popârlan, Drenceanu, Ianuş, Rus (c), Stewart, Seniloli, Rose, Helu, Sefanaia, Manumua, Lemnaru, Popa. Rezerve: Sabău, Militaru, Pungea, Mureşan, Morrison, Rupanu, Istoc, Zaharia.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago