Categories: Politica

Initiativa Timisoara, la intalnire cu Klaus Iohannis

În fața agresiunii tot mai mari a coaliției PSD-ALDE la adresa Justiției, președintele Klaus Iohannis organizează miercuri după-amiaza o întâlnire cu reprezentanți ai societății civile reuniți sub egida Inițiativa României. Printre ONG-urile care vor avea reprezentanți la întâlnirea cu Iohannis se numără și Inițiativa Timișoara, o federație formată din zece ONG-uri timișorene.

La două zile de la solicitarea unui grup de ONG-uri reunit sub titulatura Inițiativa României pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis a venit și răspunsul pozitiv de la Palatul Cotroceni. „Administrația Prezidențială a răspuns pozitiv cererii a 21 de grupuri civice și organizații neguvernamentale de inițiere a unui dialog între Președinție și societatea civilă privind vulnerabilitățile Curții Constituționale, reforma legislației electorale și pericolul grav și iminent în care se află justiția sub atacul politic al actualei majorități parlamentare”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre semnatarii scrisorii către Klaus Iohannis se află și zece ONG-uri din Timișoara reunite sub titulatura Inițiativa Timișoara. Printre ele se numără Ariergarda, OSUT, Asociația Culturală Diogene, Activ Civic etc. Dincolo de problemele legate de Justiție, ONG-urile îi solicită lui Iohannis și revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, dar și eliminarea pragului electoral la alegerile locale. „Independent de răspunsul dumneavoastră la această solicitare, organizațiile semnatare vor informa Comisia Europeană, partenerii din NATO și UE și Comisia de la Veneția cu privire la derapajele de la democrație și stat de drept ale unor instituții din România și, dacă asaltul împotriva justiției și statului de drept nu va înceta, vom ieși în stradă așa cum am făcut-o la începutul acestui an. Suntem la un pas de dezastru democratic și instituțional prin acapararea și subordonarea de către o putere politică autoritară și profund nedemocratică a instituțiilor independente ale statului. Rezultatele pe termen lung vor fi periclitarea bunăstării și libertății fiecărui cetățean român, pentru că acestea sunt indisolubil legate de integritatea publică, domnia legii și democrație”, se arăta în scrisoarea ONG-urilor către președinte.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

6 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago