Categories: SocialUltima ora

Premierul Tudose: Este infiorator ca 154 de sate din Timis sa nu aiba nici acum curent electric

Una dintre cele mai mari probleme cauzate de furtuna violentă de duminică este lipsa alimentării cu energie electrică a mai multor localități din Timiș. Sunt încă zone în care nu este curent nici la 24 de ore de la vijelie. Premierul Mihai Tudose spune că este „înfiorător” așa ceva. Tot de Enel s-a plâns și primarul Nicolae Robu.

Enel a anunțat că sunt încă 28 de localități din Timiș care nu au energie electrică, din cauza furtunii de duminică. Compania susține că a decis să aducă în zona Banatului 26 de echipe de intervenţie cu muncitori provenind de la celelalte două distribuţii regionale pe care le operează în România, E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea. Premierul Mihai Tudose spune însă că situația este inadmisibilă. „Problemele mari sunt cu repunerea sub tensiune a localităților. Am văzut la Enel că avea un table care spunea că sunt 28 de localități afectate. Nu știu ce înțeleg ei prin localități, că eu înțeleg fiecare sat. Sunt 154 de sate în Timiș care nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător. Nu e curent la școală, nu e curent la spital, la dispensare, în multe dintre localități lipsa energiei electrice atrage și lipsa de alimentare cu apă potabilă, că nu merg pompele. Sunt școli care nu au pătimit din cauza vântului fizic, dar nu au curent și nu pot fi reluate cursurile”, a declarat, marți, Tudose.

Și primarul Nicolae Robu a reclamat comportamentul „electricienilor”. „Am mai discutat și o problemă punctuală care ține de capacitatea Enel. Eu am punctat că nu e vorba despre liderii locali Enel, cei locali sunt oameni care își fac treaba, cu care cooperăm foarte bine. Enel nu a făcut în termen de investiții ceea ce ar fi trebuit să facă și asta explică incapacitatea companiei de a remedia rapid defecțiunile și, pe deasupra, multele întreruperi care au loc în municipiul Timișoara. Nu suntem pe vârf de munte, avem iluminatul întrerupt în fiecare seară în oraș, am profitat de întâlnirea cu prim-ministrul, pentru că dânsul oricum se va întâlni cu conducerea companiei Enel”, a declarat, la rândul lui, edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago