Categories: Politicieni

PSD-istii au cerut orar pentru biciclisti in centrul Timisoarei. Robu le-a dat aviz negativ

Grupul de consilieri locali PSD din CL Timișoara i-a cerut primarului Nicolae Robu să permită bicicliștilor să treacă pe două roți prin centrul orașului măcar pe timp de noapte. Au propus și un orar, însă, susțin social-democrații, edilul i-a refuzat, dând dovadă de „rea-credință”.

În urmă cu aproape trei luni, CL Timişoara a aprobat o modificare a hotărârii care reglementează constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Timişoarei. Aceasta conţinea o prevedere care interzice circulația, pe străzile şi pieţele din zona centrală, destinate promenadei, a bicicletelor, tricicletelor şi a tuturor mijloacelor de locomoţie, cu excepţia cărucioarelor pentru copii şi a celor destinate persoanelor cu dizabilităţi. Consilierii social-democrați consideră însă restricțiile nejustificate și încearcă să obțină măcar un orar în care acestea pot fi ridicate. Pentru a nu pune în pericol pietonii care circulă în zona centrală, deoarece acesta a fost argumentul principal când s-a luat decizia de interzicere totală a mijloacelor alternative de transport, consilieri locali ai PSD au depus la cabinetul primarului Nicolae Robu, o interpelare.

Social-democrații au propus ca, în perioada 1 octombrie – 31 martie, circulaţia bicicletelor să fie permisă în centrul Timișoarei în intervalul orar 20 – 7, iar pe timp de vară, între 1 aprilie și 30 septembrie, între orele 21 și 7. Veștile dinspre primar nu sunt însă bune. „Interpelarea a primit un aviz negativ din partea primarului Nicolae Robu, ceea ce demonstrează reaua-credință a edilului, deoarece la momentul interzicerii circulației bicicletelor în zona pietonală argumentul a fost aglomerația din zonă, motiv pentru care am și propus un orar nocturn. Refuzul primarului Timișoarei arată nepăsarea față de bicicliști și față de solicitările legitime ale unor cetățeni”, spune Dan Idolu, liderul grupului de consilieri locali ai PSD Timișoara.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago