S-a redeschis Pasajul Jiul. Pe cate o banda pe sens

Reprezentanții PMT s-au ținut de cuvânt și au deschis, chiar sâmbătă după-amiază, traficul din Pasajul Jiul. Se circulă pe câte o bandă pe sens, chiar dacă lucrarea nu este gata încă.

În ultima săptămână cel puțin, traficul din Timișoara a fost infernal. S-a stat la cozi infernale, de vină fiind mai ales șantierele de la cele două pasaje, Jiul și Popa Șapcă. Toată lumea s-a gândit cu groază la prima zi de școală, însă primarul Nicolae Robu a declarat că lucrurile se vor îmbunătăți. „Încep școlile de luni, Pasajul Jiul va fi dat în folosință pe două benzi, este o garanție din partea mea: nu e nicio șansă să nu se întâmple așa. E garantat, cel târziu luni dimineața, prin Jiul se va circula pe o bandă de sens”, a declarat, vineri, edilul. Sâmbătă după-amiază, s-a deschis, într-adevăr, traficul pe la Jiul, pe câte o bandă pe sens. Robu estimează că acest șantier va fi închis complet la finele lunii septembrie.

De asemenea, până pe 11 septembrie, ar trebui să fie, conform listei anunțate de primărie, lucrările pe Calea Buziașului – tronsonul între AEM și str. Matei Millo, pe Calea Șagului – tronsonul Ana Ipătescu și Piața Iuliu Maniu, pe Calea Dorobanților – tronsonul între str. Spitalul Nou și str. Bobâlna, pe str. Ana Ipătescu, pe str. Victor Hugo – tronsonul Calea Șagului și Bd. Constantin Brâncoveanu, la sensul giratoriu de la str. Iepurelui până la str. Șt. O Iosif și Baba Dochia, pe str. Divizia 9 Cavalerie – tronsonul Dedeman – Calea Sever Bocu, pe str. Amurgului, Miresei, pe drumul ce leagă Bd. Antenei și str. Demetriade, pe str. Mircea cel Bătrân – tronsonul str. Grigore Alexandrescu și str. Tazlău și tronsonul str. Tazlău și str. Macilor și Bd. Cetății, pe str. Filipescu, Renașterii, Chișinău, Eroii de la Păuliș, Aleea CFR și pe Bd. Revoluției – tronsonul I.C. Brătianu și str. Andrei Mocioni. În prezent, în Timișoara sunt 113 șantiere mai mici sau mari, cu diferite termene de finalizare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

28 de minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago