Categories: Social

Cea mai scumpa parcare din Timisoara, pentru un doljean: aproape 300 de euro si 6 puncte la permis

Un doljean venit să-și ia de la Poliția Locală procesul-verbal pentru că a parcat în loc nepermis a încasat o nouă amendă, pentru același comportament! Peste 3.000 de șoferi nesimțiți au fost amendați, de la începutul anului, pentru că și-au lăsat mașinile în locuri rezervate sau blocând diverse căi de acces.

Polițiștii locali primesc constant sesizări din partea timișorenilor care reclamă autovehiculele lăsate pe locuri de parcare rezervate pentru diferite activități, pentru persoanele cu dizabilități sau pe căile de acces, marcate și semnalizate corespunzător. De la începutul anului, au fost date 3.105 sancțiuni, cu valoare între 500 și 1000 lei. „Aceeași prevedere este stipulată și în OUG 195/2002, sancțiunile fiind între 435 lei și 580 lei, dar și trei puncte penalizare la permis. În ultima perioadă au fost aplicate sancțiuni la acest capitol în zone precum Eroii de la Tisa, Văcărescu, Martir Herman Sporer, Dragalina, C. Brâncoveanu, Michelangelo, Gh. Dima, Oituz, Calea Martirilor, Gh. Lazăr, Regele Ferdinand, Piața Huniade, FC Ripensia, N. Lenau, Calea Șagului, N. Ilieșu, C. Torontalului sau C. Aradului. Cele mai multe dintre acestea au fost încasate de șoferii care nu au respectat indicatoarele ce specifică faptul că locurile de parcare sunt destinate persoanelor cu dizabilități”, transmit polițiștii locali.

Cel mai recent exemplu de nesimțire cu recidivă este al unui doljean amendat deoarece și-a parcat mașina pe str. Aurel Cândea, pe un loc destinate Consulatului Regatului Țărilor de Jos. Când a mers pe str. Avram Imbroane, la sediul Poliției Locale, pentru a-și ridica procesul-verbal în valoare de 580 lei și trei puncte penalizare la permis, același șofer și-a parcat mașina pe o zonă destinată spațiului verde din apropiere, care, din cauza vremii, era plină de noroi, blocând și trotuarul, astfel că pietonii erau nevoiți să circule fie prin balta formată, fie pe carosabil. Polițiștii locali l-au amendat din nou, pentru că a obstrucționat circulația pietonilor, blocând trotuarul. De această dată, doljeanul a primit o amendă de 725 lei și alte trei puncte penalizare la permis.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

33 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

O oră ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

3 ore ago