Categories: Primăria Timişoara

N-o sa ne mai atace tantarii! Cel putin pana in 2021, promite Robu, dupa ce primaria a castigar procesul cu Romprest

Aproape 4 ani. Atât a durat lupta în instanță între primărie și firma Romprest Servicii, pe tema contractului de dezinsecție-deratizare din Timișoara. Municipalitatea are, în sfârșit, sentință definitivă și va urma o nouă licitație, care să acopere acest serviciu până cel puțin în 2021.

În toamna lui 2013, contractul Primăriei Timișoara cu un operator de dezinsecție și deratizare a expirat. Licitația organizată ulterior a avut un singur ofertant, Romprest Servicii SA, care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini și a fost descalificată. Firma a dat primăria în judecată, dar o sentință definitivă a venit abia acum. Ea este în favoarea municipalității. „Am câștigat definitiv contra firmei Romprest contestația la licitația pentru dezinsecție și deratizare. Motivul pentru care nu am putut face așa cum se cuvinte dezinsecție și deratizare a fost că eram blocați într-o licitație de trei ani. Prin urmare, nu am avut operator contractat care să facă asta. Ne-am descurcat cum am putut să nu avem necazuri, se știe că unele vietăți, cum ar fi șobolanii, pot crea foarte mari probleme. Evident că și țânțari au fost mult mai mulți. Instanța a respins contestația. Nu știu să vă spun cum procedăm. Le-am cerut celor din primărie să se miște cât se poate de repede, să ajungem cât mai curând la un contract, să-l facem pe o perioadă cât mai lungă”, a anunțat, în ultima zi a lui octombrie, Nicolae Robu.

Edilul vrea ca viitorul contract să acopere obligatoriu anul 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană. „Le-am cerut să analizeze. Să fie obligatoriu 2021 și încă doi ani după aceea. Se știe foarte bine, se vede și experiența Sibiului, după anul în care un oraș este capitală europeană a culturii continuă să vină turiști. Și dacă nu ar fi vorba despre așa ceva, deratizarea și dezinsecția trebuie să fie ca lumea în oraș. Mi s-a întâmplat să mă plimb în Piața Victoriei și să văd un șobolan, parcă era domesticit, nici nu s-a speriat. Nu e normal să oferi astfel de priveliști într-un oraș cu pretenții”, mai spune Robu. În 2016, sub amenințarea virusului Zika, s-a făcut o licitație în regim de forță majoră. În iulie 2017, Primăria Timișoara a scos din nou la licitație serviciile de dezinsecție, pe un contract câștigat, pe durata de șase luni, de Deraton SA, la doar ceva mai mult de un sfert din cât se estimase inițial.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago