Categories: Sănătate

Fost capitan al nationalei de rugby, chirurg de top in Irlanda, vine la Timisoara, la Congresul National de Ortopedie

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, lectori și invitați internaționali vin la Timișiara, în perioada 18-21 octombrie, la ediția cu numărul 17 a Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT 2017).

Programul din acest an are ca temă principală patologia genunchiului, subiect care va fi abordat de specialiști de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria lși Grecia, alături de chirurgi și practicieni din România.  Printre ei se numără Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA), Brett Levine și Mark Pagnano (AAOS –Academia Americana de Ortopedie) Lor li se alătură și medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica Saint Michel din Toulon, Mihai Horia Vioreanu, fost căpitan al echipei naționale de rugby a României, actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, sau Florin Ramadani, din Austria. Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi. În paralel, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie le oferă medicilor rezidenți premii constând în participarea la trei evenimente internaționale importante, întâlnirea anuală AAOS, respectiv congresele ESSKA și EFORT. Premiile constau în suportarea taxelor de participare, transport și cazare pentru acei medici rezidenți care vor convinge juriul cu lucrările lor.

Congresul va găzdui, în 19 octombrie, Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, în care se va alege noul comitet director și noul vicepreședinte, care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019. Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie este organizat de Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie (SOROT). SOROT a fost înființată în 1990 și are peste 1.000 de membri. Ultimele detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

51 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago