Categories: Politicieni

Pentru voturi, Basescu le promite romilor din Checea ajutoare sociale si… Wi-Fi

Ce-a ajuns fostul președinte al României, cel care vorbea că prea mult se încurajează nemunca în țara nostră? Nici mai mult, nici mai puțin decât să promită ajutoare sociale pentru țiganii și cei fără chef de muncă din Checea, comună unde vor avea loc alegeri peste o săptămână. Evident, contra voturi.

Duminica viitoare, pe 5 noiembrie, în comuna Checea vor avea loc alegeri pentru scaunul de primar, scaun lăsat vacant prin decesul fostului edil Dorin Birdean. În cursă s-au înscris doar trei candidatți: actualul viceprimar Daniel Florea (PNL), Cristian Oniță (ALDE) susținut și de PSD, și Aranca Valea, de la PMP. Pentru a-și susține candidatul, în weekend a fost prezent la Checea și fostul șef al statului și actualul președinte al PMP, Traian Băsescu. Întrebat care sunt punctele tari ale programului candidatului „popular”, Băsescu a promis nici mai mult, nici mai puțin decât ajutoare sociale pentru cei care n-au chef să muncească. „Mai este un lucru pe care veți fi surprinși să-l auziți, mai ales din gura mea. În această comună nu există nicio familie care primește ajutor social. Or, convingerea mea este că, măcar în comunitatea de romi, această problemă există, dar probabil nivelul de interes al administrației locale a fost atât de scăzut, că nici măcar pentru aceste familii aflate în mare nevoie nu s-a făcut nimic. Deci va trebui, cu înțelepciune, doamna primar să procedeze la aplicarea legii și pentru familiile care au nevoie de ajutor social”, a spus Băsescu.

Declarația vine în condițiile în care, cel puțin în județul Timiș, există un deficit foarte mare de forță de muncă, inclusiv în mediul rural. Și fiindcă tot au mult timp liber, urmând să stea acasă și să primească bani moca, Băsdescu a plusat cu promisiunile. „Am văzut un program foarte realist, cu bun simț, făcut de un manager. Obiectivele pentru această jumătate de mandat sunt făcute cu reținere, realist (…) Toți știm ce înseamnă legătura wi-fi, foarte ieftină, necostisitoare și trebuie doar niște routere amplasate. Faptul că și-a propus să generalizeze legătura wi-fi în Checea este iarăși un lucru care mi-a părut foarte realist”, a mai promis Băsescu. Care o fi diferența între mult hulitele plase cu produse, mici și bere ale PSD-iștilor și ajutoarele sociale promise de Băsescu nu e chiar greu de spus. (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

3 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

5 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

8 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

8 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

9 ore ago