Categories: Unde mergem

Pofticiosii de la Buzias au decis: cel mai bun papricas vine de la Terasa Nora / FOTO

Mii de oameni au stat la coadă și n-au comentat, că doar ce nu faci pentru o porție delicioasă de papricaș proaspăt preparat chiar sub ochii tăi. S-a întâmplat la cel mai gustos eveniment al toamnei: Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș.

Mii de oameni au luat efectiv cu asalt Buziașul, pentru o porție de papricaș delicios. Festivalul Papricașului și al Vinului a umplut stațiunea și în această toamnă. Mici și mari, vizitatorii au avut de unde alege: de la papricaș, la mititei, grătare și murături, până la plăcinte, clătite și ciocolată de casă. Grătarele au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. S-a stat la coadă minute bune, dar, spun pofticioșii, așteptarea a meritat. „Am zis că ar fi păcat să nu tragem o fugă până aici. Venim pentru a treia oară și niciodată n-am plecat dezamăgiți”, ne-a spus unul dintre pofticioșii care stătea la rând să cumpere papricaș de vânat. Festivalul a început sâmbătă, când, spun organizatorii, au fost în jur de 6.000 de vizitatori. Numărul lor a crescut semnificativ duminică, ziua în care a fost programat și concursul de gătit. Au participat în jur de 25 de bucătari, care învârtit în vreo 50 de cazane. Juriul a trecut și a gustat din toate, iar apoi a dat verdictul.

Iată câștigătorii din acest an

  • Locul I – Terasa Nora Timișoara
  • Locul II – Berinde Grill SRL Satu Mare
  • Locul III – Rebelya SRL Timișoara

Mențiuni: Arro Food Expres SRL Timișoara, La Colț Da-Bi SRL Timișoara, Cosama West Buziaș, Caffe Corint Timișoara, Doringo Dream Timișoara, Grupa de Vânători Buziaș, PFA Munteanu Marius, La Verde Bucătarul SRL, La Puiu Bănățeanul, SCTB Buziaș – Restaurantul Parc

Marele Premiu, vin: Cramele Aramic, Buziaș

„În cele două zile ale Festivalului Vinului și Papricașului au venit la Buziaș vreo 16.000 de oameni. A fost o ediție foarte reușită și este clar că evenimentul are deja notorietate. Avem vizitatori care vin de departe, unii au fost în anii trecuți, iar acum și-au adus și prietenii. De fiecare dată îmi amintesc cum a fost la prima ediție, la care au fost 11 ceaune și, în 20 de minute, s-a terminat toată mâncarea”, spune primarul Sorin Munteanu. Atmosfera festivalului a fost întreținută, la fel ca de fiecare dată, de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago