Categories: Unde mergem

Pofticiosii de la Buzias au decis: cel mai bun papricas vine de la Terasa Nora / FOTO

Mii de oameni au stat la coadă și n-au comentat, că doar ce nu faci pentru o porție delicioasă de papricaș proaspăt preparat chiar sub ochii tăi. S-a întâmplat la cel mai gustos eveniment al toamnei: Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș.

Mii de oameni au luat efectiv cu asalt Buziașul, pentru o porție de papricaș delicios. Festivalul Papricașului și al Vinului a umplut stațiunea și în această toamnă. Mici și mari, vizitatorii au avut de unde alege: de la papricaș, la mititei, grătare și murături, până la plăcinte, clătite și ciocolată de casă. Grătarele au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. S-a stat la coadă minute bune, dar, spun pofticioșii, așteptarea a meritat. „Am zis că ar fi păcat să nu tragem o fugă până aici. Venim pentru a treia oară și niciodată n-am plecat dezamăgiți”, ne-a spus unul dintre pofticioșii care stătea la rând să cumpere papricaș de vânat. Festivalul a început sâmbătă, când, spun organizatorii, au fost în jur de 6.000 de vizitatori. Numărul lor a crescut semnificativ duminică, ziua în care a fost programat și concursul de gătit. Au participat în jur de 25 de bucătari, care învârtit în vreo 50 de cazane. Juriul a trecut și a gustat din toate, iar apoi a dat verdictul.

Iată câștigătorii din acest an

  • Locul I – Terasa Nora Timișoara
  • Locul II – Berinde Grill SRL Satu Mare
  • Locul III – Rebelya SRL Timișoara

Mențiuni: Arro Food Expres SRL Timișoara, La Colț Da-Bi SRL Timișoara, Cosama West Buziaș, Caffe Corint Timișoara, Doringo Dream Timișoara, Grupa de Vânători Buziaș, PFA Munteanu Marius, La Verde Bucătarul SRL, La Puiu Bănățeanul, SCTB Buziaș – Restaurantul Parc

Marele Premiu, vin: Cramele Aramic, Buziaș

„În cele două zile ale Festivalului Vinului și Papricașului au venit la Buziaș vreo 16.000 de oameni. A fost o ediție foarte reușită și este clar că evenimentul are deja notorietate. Avem vizitatori care vin de departe, unii au fost în anii trecuți, iar acum și-au adus și prietenii. De fiecare dată îmi amintesc cum a fost la prima ediție, la care au fost 11 ceaune și, în 20 de minute, s-a terminat toată mâncarea”, spune primarul Sorin Munteanu. Atmosfera festivalului a fost întreținută, la fel ca de fiecare dată, de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

3 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

4 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

7 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

8 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

8 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

8 ore ago