Robu, despre procesul pierdut cu Curtea de Conturi: Nu e vorba despre vinovatia cuiva

Primăria Timișoara a pierdut procesul legat de finanțarea, în perioada 2012-2015, a cluburilor sportive, intentat Curții de Conturi, în urma unui raport al acestei instituții. Primarul Nicolae Robu spune că, înainte de toate, prejudiciul care ar trebui recuperat ar trebui, în primul rând, calculat.

Curtea de Apel a respins, pe 4 octombrie, recursul formulat de „reclamanţii recurenţi Municipiul Timișoara Prin Primar, Primarul Municipiului Timișoara, Consiliul Local Al Municipiului Timișoara, Robu Nicolae, împotriva sentinţei civile nr.2/05.01.2017 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr.1661/30/2016 în contradictoriu cu pârâţii intimaţi Curtea de Conturi – Camera de Conturi a Judeţului Timiş, Curtea de Conturi a României. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă”. Este vorba despre procesul apărut în urma unui raport din 2015 al Curții de Conturi, conform căruia finanțarea cluburilor sportive organizate sub formă de asociații având printre membri fondatori Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș, în perioada 2012-2015, a fost făcută ilegal. La CL Timișoara, este vorba despre ACS Poli Timișoara, BC Timişoara, HC Politehnica şi Timișoara Saracens. Suma considerată prejudiciu de auditorii CC: peste 35 de milioane de lei.

Primarul Nicolae Robu a reacționat, joi, pe Facebook. „Primăria Timișoara – nu Primarul! – a pierdut în instanță procesul cu Curtea de Conturi prin care Primăria a cerut anularea raportului Curții de Conturi prin care aceasta afirma că sumele acordate de la bugetul local pentru cele patru cluburi sportive organizate ca ONG-uri, cu Consiliul Local membru asociat – fotbal, handbal, baschet și rugby – reprezinta prejudiciu și trebuie recuperate. Consecință: Raportul Curții de Conturi rămânând valabil, el trebuie pus în practică. Asta înseamnă, în primul rând, «stabilirea întinderii prejudiciului», la ora actuală neexistând o suma precisă, ci doar o estimare a auditorului Curții de Conturi, întrucât instantele de judecață nu s-au pronunțat asupra acestui aspect în procesul încheiat. Iar după stabilirea respectivă, trebuie demarată recuperarea, după un anumit grafic”, a notat edilul.

Robu este cât se poate de clar: el nu a greșit cu nimic, ci doar a pus în practică hotărâri de consiliu pe care nimeni nu le-a considerat ilegale. „Nu a fost vorba nicio clipă în acest proces despre vreo vinovăție a cuiva! De fapt, procesul a fost inițiat de Primărie. Eu, ca Primar, în niciun caz nu am greșit, nefăcând altceva decât să pun în practică cu bună-credință, cu corectitudine și numai și numai în interes public hotărâri de consiliu local girate de legalitate de o mulțime de juriști: secretarul Primăriei, juriștii Primăriei, juriștii Prefecturii și judecătorii care au emis hotărârile Judecătoriei de aprobare a statutelor și actelor constitutive ale celor 4 ONG-uri. Abia dacă aș fi refuzat să pun în practică respectivele hotărâri m-aș fi făcut culpabil, culpabil de atitudine abuzivă (…) Ce este greu de înțeles și acceptat este, însă, cum pot fi, în aceeași țară, considerate legale finanțările din bani publici în alte orașe și comune și doar în Timisoara nu”, a explicat primarul. El a ținut să-i asigure pe suporteri că echipa alb-violetă merge mai departe, cu bani privați, și a reamintit tuturor că următorul meci este la Chiajna, „unde finanțarea de la Primărie e la ea acasă”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago