Categories: Politicieni

S-a rupt lantul de iubire cu Dragnea? Tudose anunta ca trimite la plimbare ministrii cu probleme

Premierul Mihai Tudose reacţionează la scandalul stârnit de sondajul Avangarde, care arăta că încrederea guvernului e la jumătate față de cea de care se bucură partidul condus de Liviu Dragnea. Tudose anunță remaniere și a vorbit despre miniștrii penali.

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3, că nu are o relație extraordinară cu președintele PSD, Liviu Dragnea și, mai mult, a spus că unele persoane din partid sunt deranjate că nu pot controla Executivul. „N-aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi (…) Chiar nu am ce să-mi reproşez (…) Cred că s-a ajuns la o culme unde nu mai poate să fie gri. Ori lămurim situaţia, ori cineva trebuie să plece acasă”, a declarat Tudose. El a făcut referire la sondajul Avantgarde, conform căruia guvernul pe care îl conduce a căzut foarte mult în preferințele românilor, fiind la jumătate din cota de încredere a PSD. „Aş minţi dacă aş spune că lucrurile sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc, dar nu iese nimeni la pensie din această funcţie. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu ai cum să cazi în într-o lună 20 de procente. (…) Dacă românii nu mai cred în ce facem, plecăm acasă toţi. Dacă lucrurile stau aşa, analizăm. Ori sunt eu de vină, ori sunt lucrurile din guvern. Prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de rezultate. Săptămâna asta voi lua nişte decizii”, a completat premierul.

Mihai Tudose a vorbit despre remaniere. „Mai sunt cel puţin încă doi miniştri pe care o să-i rog să părăsească guvernul. Asta, pe lângă cei cu probleme penale, care creează probleme şi la nivel de percepţie publică, şi la nivelul Comisiei Europene”, a spus acesta. Tudose a mai declarat că s-a gândit la demisie, intenție pe care și-a anunțat-o într-un cerc de apropiați. Miniştrii cu problemele sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Viorel Ilie şi Lia Olguţa Vasilescu. La începutul lunii iunie, când premier era Sorin Grindeanu, primarul Capitalei și vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, declara că privește cu îngrijorare că premierul Sorin Grindeanu nu se mai consultă cu Liviu Dragnea. Ea a vorbit și despre evaluarea activității miniștrilor, precizând că șeful PSD „nu va face rabat de la calitate”. A apărut atunci celebra evaluare a lui Dragoș Vâlcov, confrom cărora prestațiile ministeriale erau foarte proaste. După 2 săptămâni, când Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură, noul cabinet condus de Mihai Tudose avea, în proporție covârșitoare, aceiași ministri considerați incompetenți. Printre ei, și Shhaideh, Plumb și Vasilescu. (sursa foto: www.activenews.ro)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago