Mii de oameni care locuiesc în Calea Șagului, Steaua sau Dâmbovița, dar și Fratelia sau chiar Giroc au fost deranjați, în ultimele trei seri, de concertele la intensitate maximă de la Festivalul Vinului. Degeaba au sunat însă la Poliția Locală. Aceasta nu avea „prins în plan” evenimentul și, în plus, avea alte activități.
De vineri până duminică, în parcarea centrului comercial din Calea Șagului a avut loc Festivalul Vinului. Evident, manifestarea a cuprins, pe lângă vin și de-ale gurii, și un program artistic. Muzica s-a auzit cu generozitate în tot cartierul, la un nivel foarte ridicat chiar și la sute de metri de scena pe care s-au desfășurat concertele. Timp de trei seri, Calea Șagului a vuit efectiv, iar culmea a fost atinsă duminică, în timpul concertului susținut de trupa Spitalul de Urgență. „Trăiască berea” s-a auzit perfect nu doar în Șagului, ci și în Fratelia sau Dâmbovița, unde mai mulți timișoreni s-au simțit ca și cum ar avea petrecerea la ei în sufragerie. Puțin înainte de ora 22, am sunat la dispeceratul Poliției Locale, de unde am aflat că asta e! Polițistul care a răspuns ne-a relatat, extrem de calm, că nu contează cât de mare e gălăgia, pentru că e Festivalul Vinului și organizatorii au autorizație. În plus, nu era nici măcar ora 22! „Au autorizație până la ora 23. La doi pași e Secția 3 Poliție, dacă aveți nelămuriri. Este organizat, li s-au verificat autorizațiile, noi nu avem ce să le facem. Este Secția 3, se ocupă, este Jandarmeria… Secția 3 coordonează, nu avem prins în plan acel festival. Secția 3 răspunde de acel festival, noi avem alte activități”, ne-a spus subordonatul lui Dorel Cojan, care ne-a înștiințat că el este „la Pădurea Verde”.
Gălăgia produsă de diverse cluburi și / sau concerte care au loc în Timișoara e reclamată foarte des de oameni și nu mai vorbim de petrecerea continuă de care au parte toată vara, fără să-și dorească asta, cei care au ghinionul să locuiască în zona Stadion. Revenind la Poliția Locală, pe 18 octombrie, reprezentanții acesteia anunțau că „polițiștii locali au acționat în ultima perioadă și pentru luarea măsurilor legale în cazul sesizărilor referitoare la tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin zgomote sau larmă, tulburarea liniștii publice în intervalul prevăzut ca fiind program de liniște, respectiv între orele 22 – 8 și 13 -14, ori în cazurile în care sunt organizate petreceri cu caracter privat, iar organizatorii utilizează aparatură muzicală la intensitate ridicată. Pentru astfel de fapte, Legea 61/1991 republicată prevede sancțiuni de la 200 lei până la 1.500 lei”. Să recapitulăm: organizatorii Festivalului Vinului au avut autorizație să deranjeze mii de oameni, timp de trei seri, până la ora 23.
Prestațiile live de la Festivalul Vinului s-au încheiat cu un cântec de pahar, răcnit la intensitate maximă, cât să se audă și până la Giroc: „Și-altădată, și-altădată, o s-o facem și mai, și mai lată”. Sperăm ca data viitoare să se întâmple la doi pași de locuința directorului Poliției Locale. Am fi curioși să știm cât ar dura până s-ar închide „șandramaua”.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…