Categories: Sport

Victorie clara pentru Politehnica pe Somes

Poate neaşteptată, dar cu siguranţă meritată! Aşa a fost victoria Politehnicii Timişoara la Satu Mare. Dacă în campionat, bănăţenii veneau după meciuri destul de slabe, iar sătmărenii după partide bune, situaţia s-a inversat.

Elevii lui Bogdan Andone s-au impus cu 2-0 după probabil cea mai bună prestaţie din acest sezon. Debutul partidei a fost echilibrat, cu un plus pentru bănăţeni. Jucătorii ambelor echipe au preferat şuturile de la distanţă, care însă nu au supărat portarii. În minutul 28, pe un contraatac rapid, Predescu a „desenat” frumos în jumătatea adversă şi l-a servit pe Bădăuţă, care nu a greşit ţinta, 0-1. Până la pauză, violeţii au rămas în atac, dar la capitolul ocazii a fost 1-1, Lusamba, respectiv Predescu trecând pe lângă gol.

În partea secundă, Timişoara a preluat rapid iniţiativa, iar după ce Sorescu a fost aproape de gol în minutul 57, 60 de secunde mai târziu, acelaşi jucător a dublat avantajul, cu un gol la colţul lung, tot după un „asist” venit de la Predescu. Bănăţenii au jucat apoi exact ce trebuia ca să îşi menţină avantajul, având însă şi alte oportunităţi de a înscrie. S-a terminat însă Oli – Poli 0-2, iar bănăţenii sunt pregătiţi acum pentru marele derby cu UTA de săptămâna viitoare. Mai remarcăm că Bogdan Andone a folosit un „11” ideal al echipei, care şi-a făcut treaba cu brio.

Olimpia Satu Mare (antrenor Zoltan Ritli): Fl. Muntean – Duruș, Hlinca, C. Munteanu, Miholca (58, Copaci) – R. Rus, V. Pop, D. Muntean (cpt.), Achim (58, Villand) – Jurj (80, Cubaș), Lusamba.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Poparadu, Ignea – Predescu (75, Plămadă) Bădăuță (70, Staicu), Sorescu (90+1, Giuricici).

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

24 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago