Categories: PoliticieniUltima ora

Danut Groza: Pe mine nu PNL m-a facut primar

Peste 300 de liberali au decis să se organizeze în „Echipa pentru Sânnicolau” și să se distanțeze de conducerea filialei Timiș a PNL. Primarul Dănuț Groza susține că, de fapt, alungarea din partid a edililor este „ocupația preferată” a președintelui filialei, Nicolae Robu.

Primarul Dănuț Groza, susținut de Biroul Permanent Local, de viceprimar și de grupul de consilieri locali PNL, a explicat, vineri seară, membrilor de partid din Sânnicolau Mare ce s-a întâmplat la alegerile din organizație, Acestea au avut loc pe 31 octombrie și, în prezența a 30 de oameni, Avram Stănușoiu a fost ales președinte. La întrunirea de vineri seară au participat peste 350 de membri de partid, organizația având, conform spuselor lui Groza, peste 800 de membri. „Toată lumea are cotizațiile plătite la zi, era dreptul nostru să fim convocați. Putem pune la dispoziția oricărei persoane interesate dovada că ne-am plătit cotizațiile. Avem chitanțele cu ștampila PNL. Robu este supărat că nu i-am aplaudat deciziile care au băgat PNL Timiș în groapă”, susține edilul de Sânnicolau.

Reamintin, vineri după-amiază, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a declarat, în prezența liderului național Ludovic Orban, că Dănuț Groza nu și-a plătit cotizația și că nu avea cum să participe la alegeri. Robu a susținut și că organizația Sânnicolau Mare nu are decât foarte puțini membri. „Nicolae Robu și Alin Popoviciu au refuzat peste 300 de adeziuni de la Sânnicolau, validate de Biroul Permanent local, trecând și peste decizia scrisă venită de la București de a suspenda temporar orice alegeri, până la clarifcarea situației. Când am dus adeziunile, la registratura PNL Timiș ni s-a spus că au primit directivă să nu comunice cu noi. Pe mine nu PNL m-a făcut primar. Tot ce înseamnă PNL în Sânnicolau e munca echipei mele, iar oamenii ne-au ales să ducem la îndeplinire proiectele importante pentru oraș”, mai spune Groza.

Conform edilul de Sânnicolau, „Robu are probleme personale cu mai multe localități din județ, dar asta nu este o surpriză, pentru că organizarea deficitară și alungarea primarilor din partid este ocupația lui preferată încă dinainte ca PNL să fuzioneze cu PDL. Dacă nu era PDL, Robu și PNL ar fi avut 6 primari, ceilalți au plecat la PSD dinainte de fuziunea cu PDL”. La întrunirea de vineri seară s-a luat decizia înființării unei platforme numite „Echipa pentru Sânnicolau”, al cărei scop este să faciliteze dialigul dintre administrația publică locală și locuitorii orașului, indiferent de culoarea lor politică. „În Sânnicolau am câștigat alegerile locale și parlamentare, dar partidul a ales să răsplătească pierzătorii. PNL este o dezamăgire pentru noi toți. Tot ce s-a întâmplat în orașul nostru e datorită oamenilor de aici, nu unui partid. Nu avem nevoie de intermediari ca să ne păstrăm organizarea și legătura”, a mai spus Groza. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pentru deBanat.ro, că, foarte probabil, săptămâna viitoare vrea să discute cu primarii din Timiș aflați în conflict cu Nicolae Robu. Duminică sunt alegeri în altă organizație „rebelă”, cea de la Dudeștii Noi.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

39 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

O oră ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago