Expertiza care trebuie să spună exact ce s-a făcut în Castelul Huniade în ultimul deceniu încă nu e gata. Firma care trebuie s-o realizeze a cerut o prelungire a termenului. Abia după ce expertiza e gata se poate decide ce se face mai departe, astfel încât „fantoma” din centrul Timișoarei să dispară.
Castelul Huniade este, în continuare, în aer. Ultima recepție n-a fost făcută încă, iar în aprilie 2017, reprezentanții CJ Timiș anunțau că este nevoie de o expertiză care să pună capăt tuturor speculațiilor legate de starea castelului, de lucrările făcute și de eventualele distrugeri. Abia în august s-a găsit o firmă dispusă să se apuce această lucrare foarte complicată. Pe 16 august, CJ Timiș a semnat un contract cu firma Crist Proiect SRL, care va primi peste 155.000 de lei și s-a angajat să prezinte expertiza în termen de 80 de zile. La începutul lui noiembrie, la CJ ar fi trebuit să ajungă un raport complet asupra stării actuale a Castelului Huniade. Nu s-a întâmplat însă așa. „Conform contractului, expertiza trebuia să fie finalizată în 3 noiembrie. Firma a solicitat însă, și i s-a aprobat, o prelungire a termenului până în 3 decembrie”, a precizat, pentru deBanat.ro, Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș.
Lucrările de consolidare a aripii de nord-vest de la Castelul Huniade au început în 2006, pe un proiect finanțat din banii CJ Timiș, în total aproximativ 12 milioane de lei. Proiectul inițial a avut probleme, iar în ziduri au început să apară fisuri, la fel ca în relația dintre constructor și finanțator. A urmat un proces întins pe trei ani, astfel că lucrările au fost reluate în 2010. Ele s-au oprit în 2013, iar de la începutul lui 2015 s-a lucrat din nou. În iunie 2016, în Sala Cavalerilor a plouat, imaginile făcute publice pe rețelele de socializare fiind revoltătoare. După lucrările de consolidare ar trebui să înceapă cele de recondiționare, însă acestea depind de expertiza care tocmai se face.
Timișoara are din această săptămână un magazin oficial de suveniruri. Deschis pentru a aduce imagine…
Biblioteca UPT a găzduit vineri 15 noiembrie 2024, conferința „Translation and Usability”, organizată de Direcția…
Gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație a comunei Mioşniţa Nouă. Noua conducere a…
Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” organizează,…
Societatea Delgaz Grid anunță că se va opri furnizarea gazului natural, în orașul Deta și…
Noi experiențe inedite pentru toată familia au loc în acest final de săptămână în Iulius…