Expertiza de la Castelul Huniade inca nu e gata. S-a cerut o prelungire de o luna

Expertiza care trebuie să spună exact ce s-a făcut în Castelul Huniade în ultimul deceniu încă nu e gata. Firma care trebuie s-o realizeze a cerut o prelungire a termenului. Abia după ce expertiza e gata se poate decide ce se face mai departe, astfel încât „fantoma” din centrul Timișoarei să dispară.

Castelul Huniade este, în continuare, în aer. Ultima recepție n-a fost făcută încă, iar în aprilie 2017, reprezentanții CJ Timiș anunțau că este nevoie de o expertiză care să pună capăt tuturor speculațiilor legate de starea castelului, de lucrările făcute și de eventualele distrugeri. Abia în august s-a găsit o firmă dispusă să se apuce această lucrare foarte complicată. Pe 16 august, CJ Timiș a semnat un contract cu firma Crist Proiect SRL, care va primi peste 155.000 de lei și s-a angajat să prezinte expertiza în termen de 80 de zile. La începutul lui noiembrie, la CJ ar fi trebuit să ajungă un raport complet asupra stării actuale a Castelului Huniade. Nu s-a întâmplat însă așa. „Conform contractului, expertiza trebuia să fie finalizată în 3 noiembrie. Firma a solicitat însă, și i s-a aprobat, o prelungire a termenului până în 3 decembrie”, a precizat, pentru deBanat.ro, Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș.

Lucrările de consolidare a aripii de nord-vest de la Castelul Huniade au început în 2006, pe un proiect finanțat din banii CJ Timiș, în total aproximativ 12 milioane de lei. Proiectul inițial a avut probleme, iar în ziduri au început să apară fisuri, la fel ca în relația dintre constructor și finanțator. A urmat un proces întins pe trei ani, astfel că lucrările au fost reluate în 2010. Ele s-au oprit în 2013, iar de la începutul lui 2015 s-a lucrat din nou. În iunie 2016, în Sala Cavalerilor a plouat, imaginile făcute publice pe rețelele de socializare fiind revoltătoare. După lucrările de consolidare ar trebui să înceapă cele de recondiționare, însă acestea depind de expertiza care tocmai se face.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

12 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

15 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago