Categories: Justitie

Titu Bojin, curat ca lacrima in dosarul de cand era sef la Ape

Curtea de Apel Timişoara a emis, marţi, sentinţa în dosarul în care Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Bojin a fost achitat, iar infracțiunile de conflict de interese s-au prescris.

Titu Bojin, în prezent consilier județean din partea UNPR și șef la Direcția Apelor Banat, a fost trimis în judecată, în toamna anului 2015, de procurorii Parchetului General, pentru abuz în serviciu și conflict de interese, alături de Bata Suici, Adrian Cioplea, Viorel Mihalcea și Maria Aurica Gal. El a fost acuzat că, în mandatul anterior de șef la Direcția Apelor, ar fi atribuit contracte preferențiale către o firmă care aparține familiei sale. Pe vremea când era director la Direcția Apelor Banat, Titu Bojin a încheiat un contract cu o societate comercială având ca obiect de activitate „asigurarea folosirii potențialului de agrement al acumulării Ianova”, la un tarif de 298,60 lei/ha/an, iar, la rândul său, firma a încheiat cu asociații de pescari „contracte de colaborare”, în schimbul unor tarife mult mai mari, cauzând un prejudiciu de peste 500.000 lei Direcției Apelor Banat.

Tot în calitate de director la ABAB, Bojin a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Temadi TMB SRL, societate la care fiul și soția sa erau asociați, având ca obiect „servicii reparații Canton Ianova”, iar ulterior a încheiat cu aceeași firmă un contract „privind asigurarea potențialului economic pentru teren și imobil”, asigurând prin cele 2 contracte reprezentanților societății foloase materiale, susțineau procurorii. În aprilie 2017, Tribunalul Timiș l-a achitat pe Bojin în ceea ce privește acuzația de abuz în serviciu și l-a condamnat la un an și jumătate cu suspendare, pentru cele două infracțiuni de conflict de interese. Prin sentința pronunțată marți, 14 noiembrie, Curtea de Apel Timişoara a menţinut achitarea și a constatat, de asemenea, încetarea procesului penal pentru cele două infracţiuni de conflict de interese, fapte care au fost prescrise.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

17 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago