Categories: Klaus Vaterland

Incepe lupta cu hotii. E vremea sa iesim in strada!

Nu am nicio îndoială că, după cum se comportă legislativ în ultima vreme, actuala majoritate parlamentară cheamă lumea în stradă. Nu știu dacă va fi o revoluție, o revoltă sau doar un protest feeric cu lanterne, dar este cât de poate de limpede că în următoarele două luni de iarnă în România se va întâmpla ceva. Iar după cum ulciorul nu merge de multe ori la apă – sau în țara asta merge? – ar trebui ca următoarea „coliziune” între populația ieșită în stradă și clasa politică conducătoare să tranșeze viitorul României pe mai mulți ani de acum încolo. Dacă reacția străzii va fi una slabă și ușor de intimidat, păi atunci țara asta va fi încălecată oficial de Liviu Dragnea și grupul organizat pe care-l conduce. La urma urmelor, și Turcia este țară NATO, dar democrația acolo e doar o chestiune golită de conținut. Dacă PSD-ALDE mai dă o dată înapoi, ca în cazul Ordonanței 13, cred că asta ar echivala cu un faliment, iar nuanțe politice de „rău mai mic” se vor cristaliza chiar din interiorul acestor găști, pentru a echilibra oarecum țara.

Ce nu știu nici în ruptul capului cum se va petrece această ieșire a societății civile în stradă. Hai să le spunem oameni cu simț civic, căci „societatea civilă” în ansamblu e compusă și din suficiente cozi de topor ale acestei mafii politice. Pe de altă parte, nici nu poți vorbi despre „ieșirea românilor” în stradă, fiind clar că pentru electoratul PSD aceste mișcări vii și sănătoase pentru democrație vor fi lucruri de neînțeles, ba chiar provocatoare de aprigă indignare. Cum vom ieși în stradă? Când, cine ne va chema? Cum știm care e momentul de energie maximă acumulată, ca nu cumva să fâsâim balonul în contratimp cu alte momente critice? Și mișcările actualei puteri sunt calculate, evident, iar ei beneficiază de o infrastructură, de informații și bani cum nu se pune problema în zona societății civile. Există în mod clar riscul ca ticăloșii să-și aleagă momentul confruntării, eventual iarna și înainte de sărbători, poate chiar și locul, prin tot felul de abuzuri ale primăriilor în procesul de autorizare.

Stai și te-ntrebi dacă tot ce fac nenorociții ăștia este ca sevrajul la narcomani sau sunt limpezi la minte când propun acest parcurs pentru România. Dacă merg la Bruxelles ori vorbesc cu diverși șefi de state din Uniunea Europeană, garantează cu gura plină calea corectă a României și continuarea luptei anticorupție, iar ajunși acasă merg tremurând direct la dulapul cu vodcă, ca alcoolicul. Ce oameni sunt ăia care te mint de dimineața până seara, care nu au altă preocupare decât să desființeze legislativ tot ce i-ar putea încurca în pofta lor de a fura România? Ce oameni sunt cei care fac o lege pentru ca un fost condamnat penal să poată candida la Președinția României, de parcă partidul ar fi compus numai din astfel de potențiali candidați, iar lipsa unei astfel de prevederi legale i-ar lăsa în afara competiției? E incredibil cum oamenii ăștia nu se mai feresc să-i vadă lumea cum fură. Până și tâlharul ăla de rând i-a spart casa deputatului PSD ilegalist Matei Suciu când știa că acesta nu era acasă, nu sub ochii lui, legat de scaun și cu căluș în gură, cum fac parlamentarii PSD-ALDE în aceste zile românilor ce le pasă.

Deci, cine ne scoate în stradă, în afară de CEO multinaționalelor, în afară de ONG-urile finanțate de George Soros și de serviciile de informații externe ale SUA? Dincolo de glumele amare, oare ce-am făcut noi așa de bun, de ce suntem atât de simpatici să merităm ca oamenii ăștia să ne salveze? Întrebarea e retorică și naivă, dar, pe bune, de ce ar vrea Soros să salveze România? Iar dacă e așa de bezmetic să-și dorească asta cu atâta insistență, de ce să nu-i mulțumim? Mulțumim celor care nu dorm. Mulțumim „Inițiativei România”, „Inițiativei Timișoara”, „Platformei România 100”, mulțumim lui Tudor Chirilă, mulțumim Cristian Brâncovan… Oameni buni, pregătiți haine groase. Vine iarna peste democrația din România.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

50 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago