Categories: Invatamant

Inspectorul scolar general Aura Danielescu: Elevii nu au decat de castigat din desfiintarea Colegiului Mincu

Profesorii și elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” mai au de așteptat aproape 3 săptămâni până să afle sigur dacă școala lor va fi desființată. Consilierii locali au votat deja pentru și totul depinde acum de Inspectoratul Școlar Timiș. Șeful acestuia a explicat situația în Colegiul Prefectural.

Consiliul Local Timișoara a decis, la începutul săptămânii, desființarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, urmată de mutarea elevilor și profesorilor la alte școli, în funcție de profil, și transferul clădirii de pe str. Gheorghe Lazăr către Liceul „Nikolaus Lenau”. Cei 1.000 de elevi și 80 de cadre didactice vor afla pe 15 decembrie dacă hotărârea de consiliu local primește așa-numitul aviz conform din partea Inspectoratului Școlar Județean. Fără acesta, școala nu poate fi desființată. La ultimul colegiu prefectural, prefectul Eva Andreș a cerut explicații suplimentare de la Aura Danielescu, inspectorul școlar general de Timiș. „Propunerea CL vine după o discuție cu reprezentanții inspectoratului școlar. De fiecare dată când s-a dorit o reorganizare s-a recurs la o formă sau alta de manifestare, s-a manipulat într-o formă sau alta. Avem multe unități de învățământ tehnologic, unele sunt școli cu care funcționăm pe hârtie, fără să putem demonstra că ei există la modul real, că ei există în sălile de clasă. E momentul să ne dăm seama că noi, de fapt, consumăm banii publici. E momentul să recunoaștem că nu e bine”, a declarat Danielescu.

Primaria Timisoara vrea sa desfiinteze Colegiul „Ion Mincu”. Ca sa nu mai dea mii de euro chirie catre RATT

Profesorii de la „Mincu” acuza Primaria Timisoara: Ne cerem scuze ca scoala noastra este in centru

Inspectorul școlar general susține, pe de altă parte, că schimbarea nu are cum să fie de rău augur pentru copiii care învață la „Mincu”. „Vorbim, într-adevăr, de o unitate de învățământ cu o vechime foarte mare. În urmă cu patru ani, Liceul de Poștă și Telecomunicații a fost absorbit de Colegiul «Ion Mincu». Fuziunea s-a produs în liniște, gândindu-ne că ea va întări Colegiul «Mincu». Acum, procentul de promovare la bacalaureat este undeva între 27 și 35%. Dacă va primi votul în ședința noastră din 14 decembrie, copiii nu au decât de câștigat. Copiii de la Arhitectură se vor duce la Liceul de Arte Plastice, unde media de acces este mult superioară și există un internat modern, nu în situația în care suntem acum la «Mincu», cu o cantină închisă și sume imense plătite la utilități. Clasele de la fostul liceu de poștă ar fi redirecționate către Liceul «Emanuil Ungureanu», al doilea liceu tehnologic ca valoare în Timișoara”, a explicat Aura Danielescu. Profesorii nu vor rămâne fără ore, deși s-ar putea ca unii dintre ei să aibă nevoie de completări de normă. „Colegii noștri profesori se vor duce în școli unde orarul este mult mai strict, unde orele trebuie să fie ore. Este adevărat că aproximativ 15% dintre ei s-ar putea să aibă nevoie de completări de normă”, a conchis inspectorul școlar general. O parte dintre profesori și părinți ai elevilor de la „Mincu” au, fost zilele trecute, la Inspectorul Școlar Județean Timiș și au cerut ca școala să nu se desființeze.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago