Categories: Economic

Intel isi deschide centrul de cercetare de la Timisoara. In UBC 1, la Openville

Gigantul Intel, unul dintre cei mai mari producători mondiali în domeniul tehnologiei, deschide, la Timișoara, un centru de cercetare și dezvoltare software. Se întâmplă în luna decembrie, în UBC 1, a doua clădire de birouri clasa A din ansamblul Openville.

Compania americană Intel a închiriat 2.400 mp în cel de-al doilea imobil office construit în ansamblul Openville Timişoara, cea mai mare dezvoltare cu destinaţie mixtă din vestul ţării. Clădirea UBC 1 este situată în imediata vecinătate a Iulius Mall, are 12 niveluri, o suprafaţă de 13.000 mp închiriabili şi va fi inaugurată în decembrie. Demisolul este destinat spaţiilor de retail și serviciilor, aici urmând să funcţioneze cafenele şi magazine. Intel este prezent în Timişoara din 2016, odată cu achiziţionarea companiei Movidius. Centrul Intel din Timişoara este specializat în software pentru aplicaţii de computer vision şi inteligenţă artificială. În noul spaţiu de birouri vor lucra aproximativ 130 de angajaţi, numărul urmând să crească până la 200, în următorii trei ani. „Noile birouri vor permite susţinerea planurilor de consolidare şi recrutare pe care compania noastră le are în Timişoara. Ne-am dorit un spaţiu modern, flexibil şi cu numeroase facilităţi, care să încurajeze lucrul în echipă, inovaţia şi performanţa. Am ales UBC 1 deoarece, pe lângă faptul că a corespuns criteriilor noastre calitative, este parte dintr-un ansamblu deja funcţional, conceput în beneficiul angajaţilor”, a declarat Valentin Mureşan, Country Manager Intel România.

Pe lângă dotările de clasa A, UBC 1 se evidenţiază în peisajul urban din Timişoara prin neobișnuita sa formă triunghiulară. Ea va avea acces direct spre parcul şi noile zone de retail care urmează a fi amenajate în ansamblul Openville. Angajații care vor lucra în UBC 1 vor beneficia, în plus, de reduceri de până la 25%, la peste 100 de magazine, restaurante și cafenele din Iulius Mall. Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru din 2018. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Prima etapă de dezvoltare include 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de magazine, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare. Proiectul este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe şi este estimat la peste 220 milioane de euro.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

4 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

6 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

6 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

6 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

7 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

7 ore ago