Categories: Invatamant

Liceul de Arte Plastice are, in sfarsit, un sediu propriu. Dupa 4 ani de mutari si provizorat

Gata cu provizoratul! Liceul de Arte Plastice din Timișoara primește, în sfârșit, o nouă casă, una definitivă. Campusul fostului grup școlar UMT, care include și o zonă verde, va reveni micilor artiști. Mai durează cam două săptămâni, dar va fi pentru prima dată în 4 ani când liceul de arte va primi un spațiu din care nu mai trebuie să plece.

În decembrie 2013, Liceul de Arte Plastice s-a mutat definitiv din centrul Timișoarei, din clădirile Fundației „Caritatea”, căreia primăria a decis să nu-i mai plătească o chirie lunară de 30.000 de euro. Micii artiști s-au mutat la Colegiul Tehnic de Vest, unde au stat până în toamna acestui an, când furtuna din 17 septembrie a distrus o parte din acoperișul clădirii în care se desfășurau cursurile. De atunci, orele s-au ținut inclusiv în spații de la Colegiul Bănățean, după-amiaza, într-o atmosferă de provizorat. Primăria Timișoara a decis însă să aloce Liceului de Arte Plastice un alt spațiu. „Am luat o decizie importantă pentru un număr important de elevi. După ce am făcut o descindere la fața locului, am hotărât ca întregul campus al Grupului Școlar UMT, cuprinzând corpurile cu săli de clasă și laboratoare, cantină, sală de sport și ateliere, împreună cu spațiile verzi și căile de acces, să fie alocate Liceului de Arte Plastice. Liceul va avea conditii excelente de acum. Am fost la fața locului, am discutat cu directorul liceului și i-am cerut să-mi facă cunoscute nevoile liceului. Vom face și dotare tehnică mai bună”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Mai durează un pic până când va avea loc mutarea efectivă, dar acest lucru se va întâmpla, spune Robu, înainte de vacanța de iarnă. Trebuie doar să fie terminate lucrările de reabilitare de care se ocupă cei de la Colterm. „Facem intervenții în situație de forță majoră, încât să putem muta elevii cât mai repede. Mobilierul școlar e mutat aproape tot, în fiecare zi se aduce câte ceva. Vrem să punem la punct totul cât mai civilizat. Estimez că în 2 săptămâni se vor încheia lucrările. Vor avea și sală de sport foarte bună, și cantină, și un spațiu verde care poate servi și ca laborator în aer liber. Artiștii trebuie să surprindă și natura vie, iar acolo este un spațiu superb. Au fost stricăciuni de la furtună, s-au făcut remedierile de rigoare, multe săli au fost zugrăvite, în unele s-a pus parchet nou. Vom face și compartimentari, pentru că au nevoie de ateliere de lucru unde să fie mai putini”, a mai afirmat edilul. În același spațiu au învățat, în perioada în care școala lor a fost în șantier, elevii de la Colegiul „Loga”, părinții și profesorii reclamând condițiile improprii care le fuseseră puse la dispoziție. În toamna anului trecut, mai mulți părinți ai unor elevi de la Gimnazială 16 au protestat chiar în prima zi de școală, după ce s-a decis mutarea temporară a claselor într-o clădire din același campus. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

3 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

11 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

11 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago