Categories: PoliticieniUltima ora

Ce vad deputatii de Timis cand se uita in oglinda. Cui aproape nu i-a ajuns hartia sa spuna cat e de competent

Serioși, corecți, buni organizatori, calmi, au spirit de echipă, fiind chiar și… buni ascultători. Sunt doar câteva dintre competențele și aptitudinile cu care se laudă parlamentarii de Timiș. Unii chiar mai mult decât alții…

Când ne uităm pe fișa unui parlamentar, cei mai mulți căutăm declarația de avere sau vrem să aflăm câte doctorate și-a „tras”, cu sau fără copy-paste. Există însă la finalul CV-ului fiecărui parlamentar o rubrică mai puțin căutată: cea legata de competențe și aptitudini. Haideți să vedem în rândurile următoare ce cred parlamentarii de Timiș despre ei sau ce văd atunci când se uită în oglindă. Tânărul deputat PSD Alfred Simonis spune despre el că este o fire dinamică, fiind pe deasupra bun comunicator, sociabil, eficient, ambițios, serios. De parcă n-ar fi de ajuns, Simonis este convins că are și o bună capacitate analitică și o mare disponibilitate pentru lucrul în echipă. Colega sa de partid, Bianca Gavriliță, nu-și vede chiar așa multe calități, dar totuși bifează: bun organizator, bune competențe de comunicare și… bun ascultător.

În schimb, deputatului PSD Adrian Pau mai că i s-a terminat pagina atunci când a fost nevoit să-și enumere calitățile, așa cum le vede el. Așadar, la competențe și abilități sociale, Pau defilează cu: „abilităţi de lobby politic, capacitatea de a mă adapta cu uşurinţă mediilor multiculturale, foarte bună capacitate de comunicare, de mediere şi de negociere a conflictelor, spirit de echipă, gândire flexibilă, atitudine proactivă, putere de concentrare, capacitate de lucru în echipă, evitarea şi aplanarea situaţiilor conflictuale, bună comunicare şi relaţionare interpersonală, dobândire uşoară de cunoştinţe noi, capacitate de a lua decizii în condiţii de stres”. Dar nu e tot, Pau a plusat cu: seriozitate, flexibilitate, automotivaţie, spirit organizatoric, intuitiv, capacitate de analiză, onestitate, confidenţialitate, capacitate analitică, receptivitate, calm, seriozitate, corectitudine, hotărâre, promptitudine. La atâtea aptitudini, e chiar păcat că și le irosește în parlament, în loc să fie CEO la orice megacorporație din lume. Al patrulea deputat PSD, Matei Suciu, nu și-a mai trecut CV-ul, poate și pentru faptul că de vreo șase luni ocupă fraudulos scaunul de parlamentar, fiind găsit incomptabil printr-o decizie definitivă a justiției.

Să trecem și la cei trei deputați liberali. Marilen Pirtea se vede ca având spirit de echipă, sociabilitate, apitudini de comunicare, abilități de negociere și gestionare ale crizelor, leadership, competențe manageriale. Tânărul Pavel Popescu bifează cam aceleași aptitudini: abilități de comunicare, spirit de echipă, spirit organizatoric, gândire structurată. În schimb, Ben-Oni Ardelean și-a trecut CV-ul, dar n-a bifat nimic la acest capitol. Deputatul ALDE Marian Cucșa nu s-a obosit să-și treacă CV-ul, considerându-se probabil un James Bond, atâta timp cât este vicepreședinte al Comisiei de supraveghere a SRI. Deputatul PMP Cornel Sămărtinean crede despre el că are aptitudini de organizare și control al echipei, management operațional, management al informației, bun coordonator al activității în domeniul aeronautic. În fine, deputatul USR Cătălin Drulă are trecut CV-ul, dar nu și-a menționat competențele și aptitudinile. Altfel structurat, CV-ul de la Senat nu cuprinde și rubrica de aptitudini și competențe, astfel că n-am putut afla ce părere au senatorii de Timiș depre propriile lor persoane. Una peste alta, e chiar de neînțeles, la câte competențe au parlamentarii noștri, să vedem că Timișul nu prea este băgat în seamă la București.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago