Pasajul Jiul a fost inaugurat oficial duminică după-amiază. Primarul Nicolae Robu a vorbit 40 de minute și a fost primul care a trecut oficial prin pasaj, la fel ca și la Michelangelo. Și tot ca la Michelangelo, s-a lăsat cu diplome și muzică: n-au fost coarde de data asta, ci suflători. Totul, în aplauze.
După un an și jumătate, unul din cele două șantiere care au dat peste cap traficul din Timișoara a fost închis oficial. Este vorba depre cel de la Pasajul Jiul, unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost trasate și marcajele rutiere. Intersecția Jiul – Republicii arată ciudat, fiind plină de linii și liniuțe. Totuși, reprezentanții PMT spun că marcajul este ca-n cărți și că era obligatoriu, pentru ca șoferii să știe care le este banda. Primarul Nicolae Robu a declarat totuși că rămâne de văzut cât de eficient este. Altfel, inaugurarea a avut o asistență formată atât din timișoreni care au venit să vadă noua amenajare, dar și din angajați ai primăriei și liberali. Primarul a venit cu soția, fiul a făcut poze, iar fiica a filmat cu telefonul fixat într-un selfie stick. Robu a prezentat detaliat întreaga lucrare, le-a mulțumit constructorilor, subordanților săi și timișorenilor care îi sunt aproape, dar și-a atacat și detractorii. „Avem, din păcate și un segment de timișoreni care sunt nedemni de calitatea de cetățean a acestui oraș, care boicotează orașul fie de pe pozițiile politice pe care le ocupă, fie de pe alte poziții unde sunt plătiți ca mercenarii de cel mai jos nivel, să pună contre la tot ce alții, prin zbaterea lor, fac bun pentru orașul nostru. Nu le mulțumesc, ci le urez să se simtă minunat când vor beneficia și ei, alături de noi, ceilalți, de această lucrare. Mergem înainte, mai avem foarte multe lucruri de făcut și le vom face, pe noi nu ne oprește nimeni”, a spus edilul.
Posted by Otilia Ghitescu on Sunday, November 12, 2017
După ce Robu și-a încheiat discursul foarte detaliat, care a durat în jur de 40 de minute, a urmat un scurt moment artistic, susținut de un cvartet de suflători de la Filarmonica Banatul. Modelul e preluat după cel de la Pasajul Michelangelor, unde a fost un cvartet de coarde. Și, la fel ca la Michelangelo, edilul a împărțit mai multe diplome, primul pe listă fiind Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare. Au primit astfel de diplome reprezentanți ai constructorului, firma Porr, cei de la Enel, Aquatim și Delgrid Gaz, dar și șeful IJP Timiș și cel al Poliției Rutiere, dar și Poliția Locală, ca instituție. Robu a primit și el o diplomă, de la Culiță Chiș. S-a lăsat cu aplauze și, evident, cu tăiere de panglică, iar apoi edilul s-a urcat la volanul mașinii sale de serviciu și a fost primul care a trecut prin pasaj, după scoaterea semnelor care interziceau accesul.
Pasajul Jiul a fost lărgit la cinci benzi de circulaițe, fiind amenajate, de asemenea, trotuare si piste de biciclete prin noua culee montată în zona dinspre Incuboxx, și un trotuar tehnic, pe partea dinspre Gara de Nord. Pasajul Jiul va fi prima zonă din Timișoara unde, indiferent de cât de vrea va fi iarna, nu vor exista probleme cu gheața și zăpada. Asta,pentru că sub stratul de asfalt au fost montată o instalație de degivrare. Aceasta a necesitat și o soluție tehnică specială pentru asfalt, care a fost tratat cu o vopsea specială. Tot în cadrul acestui proiect a fost lărgită la patru benzi și strada Jiul, înspre splaiul Nicolae Titulescu.
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…