Poarta de pe Calea Aradului va fi adusă până miercuri, 8 noiembrie, la starea de dinaintea „estetizării”. Muncitorii aduși de primărie s-au apucat de muncă. Între timp, Prefectura Timiș cere în instanță anularea autorizației de construire emise de PMT în octombrie 2014.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș s-a întrunit luni, 6 noiembrie, la solicitarea prefectului Eva Georgeta Andreaș. Singurul punct discutat: punerea în siguranță a porții de intrare în Timișoara amplasată în Calea Aradului. „S-a decis efectuarea, până în 8 noiembrie, a lucrărilor în vederea punerii în siguranță a porții de pe Calea Aradului, respectiv de aducere la starea inițială, prin demolarea plăcilor de fibrociment montate pe grinda metalică transversală sub formă de fermă cu zăbrele”, a fost concluzia ședinței. Cei prezenți la CJSU au fost de acord în unanimitate cu această rezoluție. Până miercuri seară, „estetizarea” porții trebuie dată jos, iar structura de pe Calea Aradului va reveni la vechiul aspect. Operațiunea de demontare a plăcilor de fibrociment a început marți seară, fiind luată decizia ca ea să se deruleze la ceas de seară. Traficul este deviat pe perioada lucrărilor.
Pe de altă parte, Prefectura Timiș a sesizat instanța de contencios administrativ, cerând anularea autorizației de construire 1.408/24 octombrie 2014, pentru încălcarea Legii 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. „Am primit săptămâna trecută raportul Inspectoratului de Stat în Construcții, care spune că poarta de pe Calea Aradului trebuie adusă la forma inițială, pentru că nu prezintă siguranță. Așteptăm din 18 septembrie să fie luate măsuri în privința acestei porți. În ședința CJSU s-a votat în unanimitate rezoluția privind demontarea plăcilor montate pe structura transversală a porții. Marți după amiază am semnat actele pentru acțiunea în contencios. Cerem anularea autorizației de construire 1.408/24 octombrie 2014. Ne judecăm, vedem ce decide instanța”, a declarat, pentru deBanat.ro, prefectul Eva Georgeta Andreaș. Autorizația respectivă, care are ca beneficiar Direcția Patrimoniu a Municipiului Timișoara, vizează „lucrări de amenajare a spațiilor publice – intervenții în regim de urgență privind «Modernizare poartă de intrare în Municipiul Timișoara»”. Deși autorizația a fost eliberată pentru intervenții în regim de urgență, lucrările propriu-zise s-au făcut abia în anul următor, în 2015.
Dacă instanța va constata că, în acest caz, cererea de anulare a autorizației de construire este întemeiată, va dispune anularea autorizației de construire emise ori, după caz, intrarea în legalitate, prin emiterea unei noi autorizații de construire de către autoritatea publică locală competentă, sau demolarea construcției ridicate în baza unei autorizații emise cu încălcarea prevederilor legale. Pe 17 septembrie, poarta de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului s-a prăbușit în timpul unei furtuni extrem de violente. Structura a căzut pe mașina unui tânăr de 24 de ani, care a fost ucis pe loc. Atât această poartă, cât și cea de pe Calea Aradului au fost „estetizate” în 2015, cu aproxmativ 50.000 de euro / bucată. Lucrările, plătite de la bugetul local, au fost atribuite prin încredințare directă către Stareto SRL, firmă care a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu municipalitatea.
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…