Categories: Politicieni

Premierul Tudose ii da lui Dragnea in cap cu statul paralel. Grindeanu lauda determinarea sefului PSD

Actualul premier Mihai Tudose îl contrazice pe Liviu Dragnea în privința „statului paralel”, afirmând că nu știe despre ce e vorba. În mod paradoxal, fostul premier Sorin Grindeanu, mazilit de Dragnea, îl laudă acum pe șeful PSD pentru „determinare”.

La finalul săptămânii trecute, la Băile Herculane, conducerea PSD a adoptat, la propunerea președintelui Liviu Dragnea, o rezoluție,pe cât de caraghioasă, pe atât de penibilă, privind lupta împotriva „statului paralel”. Aproape de necrezut, dar chiar premierul Mihai Tudose a ieșit din front și îl contrazice flagrant pe Dragnea în această chestiune. Întrebat joi, la finalul dezbaterilor privind moțiunea de cenzură, despre „statul paralel”, Tudose a afirmat că nu înțelege acest concept. „Nu înțeleg conceptul, sincer. Eu îmi văd de …Deci, eu îmi văd de guvern. Avem un stat de care trebuie să ne ocupăm, cu niște români cărora trebuie să le facem viața mai bună”, a spus Mihai Tudose.

În schimb, fostul premier Sorin Grindeanu, dat jos de Liviu Dragnea și înlocuit cu Tudose, a lăudat miercuri, la televiziunea publică. determinarea PSD de-a lupta cu „statul paralel”. Întrebat cum vede rezoluţia PSD, Sorin Grindeanu a răspuns: „O privesc ca o declaraţie şi o determinare a PSD pe care a ţinut neapărat să o arate, că este decis să ducă această bătălie”. Cât privesc motivele liderilor PSD pentru a adopta rezoluția, Grindeanu crede că modul în care funcționează justiția a creat multe dubii. „S-a indus ideea că lucrurile în justiţie s-au făcut cu o anumită prioritizare (…) Sunt nişte lucruri care par ciudate”, a declarat fostul premier: În privința problemelor penale cu care se confruntă șeful PSD, Grindeanu a afirmat: „Parcă – de fapt, sigur, nu parcă – s-au strâns multe împotriva lui Liviu Dragnea”. Pentru cine a uitat, e vorba de același Sorin Grindeanu care cerea demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, acuzându-l printre altele de dictatură, că a fost repetent sau că a „mângâiat ghipsul Sistemului”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, e pe drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17 tramvaie, produse de turcii de la Bozankaya pentru…

3 minute ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

7 minute ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

35 de minute ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

O oră ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

2 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

5 ore ago