Categories: Timp liber

Stralucire in Bastionul Theresia: Primul targ de Craciun din Timisoara se deschide in weekend

Magia sărbătorilor de iarnă ajunge, în acest an, și în Bastionul Theresia, unde Muzeul Național al Banatului pune la cale un eveniment colorat și vesel, pentru mici și mari. Târgul „Crăciunul la Cetate” va fi deschis oficial sâmbătă, 25 noiembrie.

„Crăciunul la Cetate” vrea să fie o alternativă la târgurile obișnuite și vrea să aducă în fața publicului în primul rând branduri timișorene. Târgul „Crăciunul la Cetate” va deschis oficial sâmbătă, 25 noiembrie, la ora 19, și va putea fi vizitat până pe 5 ianuarie 2018, în Bastionul Theresia. Organizatorii lui, cei de la Muzeul Național al Banatului, pun la dispoziția comercianților 20 de căsuțe frumos decorate, împărțite pe categorii precum obiecte handmade, „fabricat în România” și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Comercianții mai pot depune cereri de închiriere a căsuțelor la secretariatul Muzeului Național al Banatului, Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4. Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0256-201.321 sau prin e-mail. „Vor fi aici atât expoziții cu obiecte artizanale și decorațiuni de Crăciun, dar și evenimente artistice și spectacole de lumini. Sperăm ca timișorenii să vină în număr cât mai mare, să se bucure alături de noi în cea mai frumoasă perioadă a anului”, spune Claudiu Ilaș, directorul MNB. Va exista și o zonă culinară, unde vizitatorii sunt așteptați să se bucure de diverse delicatese din Banat. Târgul se va deschide în ritmuri electro-swing și ska. Asta, pentru că, în prima seară, vor susține concerte Eugene the Cat, cea mai importantă formație de electro-swing din Austria, și Pannonia Allstars Ska Orchestra, una dintre cele mai energice trupe din estul Europei.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

8 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

11 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

11 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

12 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

13 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

13 ore ago