Vine iarna, vine vacanta: toate drumurile duc la Semmering / FOTO

Schi și relaxare, la doar câteva ore distanță: dacă e iarnă, pentru foarte mulți timișoreni îndrăgostiți de iarnă, trebuie să fie Austria. Crestele Alpilor sunt acoperite cu zăpadă proaspătă, imaculată, iar hotelurile sunt pregătite de oaspeți.

Munţi înalţi, spaţii largi, şarmul belle-epoque şi confortul unui stil de viaţă modern, cultivat: Alpii Vienezi vă oferă posibilitatea unică de a cunoaşte cele mai bune părţi ale Austriei într-un timp foarte scurt. Aflată aproape de Viena, dar totuşi destul de departe pentru a avea o privelişte netulburată asupra zonei încojurătoare, Semmering, stațiunea aflată în pasul cu același nume, se bucură de un climat blând de iarnă, datorită altitudinii medii: 940 – 1.360 m. Aici se găsesc de la pârtii pentru campionatele mondiale, până la pârtii pentru începători, iar pârtia panoramică de ski fond Wechsel – Semmering are 100 km.

Agenția de turism Ultramarin vă recomandă Semmering pentru vacanța de iarnă, pentru că aici vă veți bucura de cel mai mare domeniu de schi cu nocturnă din Europa, cu 7 pârtii iluminate noaptea. Vă așteaptă aici un peisaj minunat, 14 km de pârtii excelente, un Split-Park pentru snowboarderi şi freestyleri şi o pârtie de săniuş iluminată. Semmering se poate mândri cu faptul că este cea mai veche arie de schi din Austria, fiind, până la sfârşitul Imperiului, stațiunea favorită a curții vieneze. Aici s-a organizat şi prima competiţie de schi oficială din Austria. Copiii pot schia pe ariile Stuhleck și Hirschenkoegel, iar începătorii, pe Schmoll Fun. Majoritatea pârtiilor de schi sunt dotate cu tunuri de zăpadă, iar pentru iubitorii de snowboarding există un parc care întrece toate aşteptările. De asemenea, în zonă se pot practica patinajul şi săniuşul, aici existând o pârtie de săniuş de circa 3 km. De asemenea, la numai 7 km de Semmering se găsește stațiunea Spital am Semmering – Stuhleck, unde veți găsi 20 de km de pârtii (3 roșii și 8 albastre), două telescaune și șase instalații de teleschi.

Dacă vreți să îmbinaţi relaxarea muntelui cu farmecul împrejurimilor, puteți face o excursie de o zi la Viena, cu vizitarea Ringului vienez, a Palatului Schonbrunn, a Casei Muzicii, Musikverein – sala unde se ţine concertul de Anul Nou. O altă excursie pe care o puteți face, de o jumătate de zi de data aceasta (ca să mai aveţi timp seara de un răsfăţ la spa), este la Mariazell, unde veţi putea admira una dintre cele mai frumoase catedrale în stil baroc din Europa. Ultramarin vă recomandă stațiunea în timpul vacanței de iarnă a copiilor din luna februarie. Nouă ne-a plăcut atât de mult, încât revenim an de an la Semmering, pentru o săptămână de schi și aer curat.

 

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago