Oricât de mult susține primarul Nicolae Robu că nu vrea să crească impozitele și taxele locale, acest lucru se va întâmpla totuși de anul viitor. Din 2018, proprietarii spațiilor în care se desfășoară afaceri vor plăti mai mult către bugetul local. Se revine la cotele de acum șase sau șapte ani, pentru ca PMT să poată acoperi măcar parțial „gaura” cauzată de guvern.
Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a viitorului plen un proiect care prevede creșterea unor impozite pentru clădirile nerezidențiale. Aceasta ar putea intra în vigoare anul viitor, dacă trece de vot. „Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii. Se stabilesc cotele adiționale la impozitul/taxa pe clădiri datorat/datorată de persoanele juridice, de 50% față de nivelul cotelor de impozitare aplicabile în anul 2018”, scrie în proiectul de hotărâre. Mai simplu, se revine la nivelul impozitelor de acum șase sau șapte pentru deținătorii de spații în care se desfășoară activități economice. „Este vorba despre societățile comerciale și persoanele fizice care au afaceri în clădiri. Cresc cotele la persoanele juridice, la fel și la persoanele fizice care au afaceri în clădiri, de la 0,8 la 1,95% la cele juridice, iar la cele fizice, de la 0,2 la 1,95. Primarul Nicolae Robu vrea să fie aplicat același tratament tuturor celor care desfășoară activități economice. La propunerea primarului, CLT se duce la limita maximă pe care o poate majora, ca să reducem din pierderile care se vor înregistra la cotele defalcate din impozitul pe venit ca urmare a modificărilor făcute de guvern”, spune șeful Direcției Fiscale a PMT, Adrian Bodo. Conform acestuia, s-ar „recupera” cam 50 din cele 120 de milioane de lei care ar fi pe minus din cauza măsurilor fiscale luate de guvern.
De anul viitor, Guvernul României a decis că impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%. Primarul Nicolae Robu spunea că, pentru ca bugetul local să nu fie afectat, ar trebui ca în Timișoara să rămână mai mulți bani încasați din impozitul pe venit. Cota actuală este de 41,65%, iar Robu a propus să fie de 66,8%. Edilul susține că Timișoara va pierde 33 de milioane de euro.
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…