Categories: Primăria Timişoara

Licitatia pentru skatepark a fost anulata, Primaria Timisoara nu mai vrea procese din cauza unui proiect prost

Skateparkul din Parcul Central are toate șansele să devină lucrarea cel mai greu de realizat a Primăriei Timișoara. A doua licitație pentru constructor a fost retrasă de pe SEAP, pentru că proiectul este, și de această dată, cu probleme. Decizia a fost luată după ce „urmașa” firmei din Severin care a câștigat licitația din 2013, între timp intrată în insolvență, a cerut o mulțime de clarificări.

În aprilie 2015, PMT a predat către firma mehedințeană Kasdum-GF amplasamentul pentru skatepark, situat în Parcul Central, și a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Lucrarea urma să coste 1,7 milioane de lei și ar fi trebuit finalizată în trei luni. „Proiectul este în regulă și termenul este foarte scurt, de numai trei luni… sunt componentele turnate, aduse gata, doar se montează la fața locului”, declarau, la vremea respectivă, reprezentanții Direcției de Mediu a PMT. La o lună de la data predării amplasamentului, muncitorii de la Kasdum nu se apucaseră de treabă. În plus, cei de la firmă au reclamat grave erori în proiect. S-a ajuns în instanță, au fost mai multe procese intentate de ambele părți, iar în această toamnă primăria a scos din nou la licitație lucrarea. Anunțul a fost publicat pe SEAP, valoarea estimată fiind de 2,15 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Ofertele puteau fi depuse până pe 18 decembrie, dar, între timp, primăria a decis să retragă anunțul de licitație. „Am retras proiectul de pe SEAP, pentru că din nou au fost tot felul de clarificări cerute și scăpări ale proiectantului. Proiectanții nu-și fac datoria. Este același proiectant, noi nu am schimbat proiectul, am cerut îmbunătățiri și este tot cu minusuri. Mi s-a transmis de către aparatul de specialitate că, pentru a evita complicații ulterioare, cu procese, este mai bine să-l retragem și să mai cerem să-l revizuiască. În principiu, nu excludem nici varianta de a rezilia contractul cu actualul proiectant, dar ar fi păcat. Dacă ar fi puțin preocupat să își facă datoria, nu ar fi probleme. Mai stăm, nu avem de ales”, a explicat primarul Nicolae Robu. Interesant este, susține edilul, că problemele au fost semnalate de firma care, în 2014, n-a executat lucrarea. Sau… aproape aceeași firmă! „Este aceeași firmă, vechea Kasdum-GF, a venit toată ziua cu clarificări. Ei pe asta se bazează. Sesizează niște lucruri și apoi îți creează dificultăți. Vin și zic «noi v-am spus». În trei luni se poate realiza skateparkul, te și calcă pe nervi, că faci pasaje, faci obiective foarte grele, și nu poți să faci un skatepark”, susține Robu.

Firma Kasdum-GF, al cărei proprietar, cu peste 90% din acțiuni, este Ludovic Kasler, este considerată a fi condusă din umbră de Lucian Caraiman, fost asociat la Confort SA al omului de afaceri Georgică Cornu. Conform supervizor.ro, în perioada mai-noiembrie 2017, Kasdum-GF a fost raportată la Centrala Incidentelor de Plată (CIP) cu refuzuri la plată în valoare de peste 6 milioane de lei. Prin sentința civilă nr. 1.133/26.10.2017, pronunțată de Tribunalul Timiș, Secția a II-a Civilă, în dosarul 6802/30/2017, a fost demarată procedura generală de insolvență în cazul Kasdum-GF, administrator judiciar fiind Cabinetul Individual de Insolvență Domide Nicoleta. Interesant este că una dintre firmele care au cerut intrarea în insolvență a Kasdum este BVH Invest Accent SRL, societate de care legat numele lui Georgică Cornu și care are, la rândul ei, o istorie agitată cu Primăria Timișoara, după ce a câștigat licitația pentru modernizarea străzii Edgar Quinet. N-a făcut însă nimic, astfel că s-a ajuns la procese, iar ulterior, la rezilierea contractului și o nouă licitație, cu un alt câștigător. S-a stat însă pe loc, în acest caz, mai bine de 2 ani. Strada Quinet trebuia asfaltată pe o lungime de 430 de metri.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

3 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

4 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

7 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

12 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

12 ore ago