Categories: Social

Toate drumurile duc la Bucuresti. Protest masiv anuntat pentru 20 ianuarie

Pare să fie liniștea de dinaintea furtunii. Pentru că e perioada sărbătorilor, protestele de stradă din România au luat o pauză. Ele vor fi reluate în ianuarie și se fac pregătiri pentru mitinguri impresionante. Pe 20 ianuarie, în București este anunțat un eveniment la care sunt așteptați oameni din toată țara.

Timișorenii care vor să-și exprime nemulțumirea față de modificările votate de parlament la legile Justiției își pot trece în agende data de 20 ianuarie. Este o zi de sâmbătă, când în Capitală este programat un miting uriaș, sub numele „Toate drumurile duc la București. «Revoluția» generației noastre”. Este, de fapt, o invitație la un eveniment care poate deveni memorabil. „Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București.Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieșim mulți, o dată. Propunem un marș Piața Universității – Piața Unirii – Fântâni – Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului. Se caută, de asemenea, și oferte de cazare pentru cei care vor veni din țară.

„Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi. Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate. Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie. Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România. Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie (…) Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România”, au notat organizatorii evenimentului. Pe de altă parte, premierul Mihai Tudose a anunţat că acceptă întâlnirea propusă de 43 de organizaţii civice, active în protestele de stradă, pe tema propunerilor de modificare a legilor Justiţiei. „Vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare”, a scris Tudose, pe pagina de Facebook a comunităţii online Corupţia ucide.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

12 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

15 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

15 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

16 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

16 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

16 ore ago